Γεωργιάδης: Ο Παππάς να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα, αλλιώς να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γεωργιάδης: Ο Παππάς να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα, αλλιώς να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ
"Εάν ο κ. Παππάς δεν πάει στα δικαστήρια τον κ. Καλογρίτσα οφείλει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Τον Νίκο Παππά να υποβάλει μήνυση  για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Χρ. Καλογρίτσα, σε περίπτωση που δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του, κάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Γεωργιάδης  μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν δεν το κάνει αυτό, σημαίνει ότι αποδέχεται αυτές τις πρακτικές.
Όπως είπε , τώρα ο κ. Παππάς έχει δύο δρόμους και εξήγησε πως «ο ένας δρόμος είναι να κάνει αμέσως μήνυση στον κ. Καλογρίτσα, καθώς αυτό είναι μια συκοφαντία εναντίον του και τότε ο κ. Καλογρίτσας οφείλει να παρουσιάσει τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχει για να αποδείξεις τους ισχυρισμούς του.
Ή εάν ο κ. Παππάς δεν πάει στα δικαστήρια τον κ. Καλογρίτσα οφείλει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει.
Διότι αν δεν τον αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ πια υπάρχει αυτή καταγγελία στο δικαστήριο σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται αυτού του τύπου τις πρακτικές».
Ο υπουργός Ανάπτυξης - με αφορμή το δημοσίευμα  της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που αποκαλύπτει ένορκη κατάθεση του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, σύμφωνα με την οποία  σε δικαστική του αντιδικία με την λιβανέζικη εταιρεία, CCC,  καταγγέλλει τον Ν. Παππά και τους τότε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου ότι προσπάθησαν να  επηρεάσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016 και μάλιστα, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει ότι είχε πάρει 3 εκατ. ευρώ εικονικό δάνειο  από την εταιρεία για να πληρώσει την τηλεοπτική άδεια -  τόνισε  ότι ο Αλ. Τσίπρας οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δε γίνεται να μην ήξερε τις κινήσεις του κ. Παππά ο κ. Τσίπρας. Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας τώρα που τα έμαθε οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις. Αν και είναι αστείο να πιστέψουμε ότι ο κ. Παππάς τα έκανε χωρίς να τα ξέρει».
Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Παππάς έστησε τότε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μεσολαβούσε υπέρ μια εταιρείας  με συμφωνίες  κάτω από το τραπέζι που παραβιάζουν τον νόμο, ζητώντας  να παρέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη.
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για σπείρα, για συνομωσία και στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που όπως υποστήριζε η ίδια ήταν αδέκαστος.  
Όπως είπε, «στο δικαστήριο μεταξύ του Καλογρίτσα και της εταιρείας CCC , η οποία διεκδικεί από τον κ. Καλογρίτσα 3 εκατ. ευρώ, κατέθεσε ενόρκως και δια των δικηγόρων του ότι αυτά τα 3 εκατ. δεν τα χρωστάει στην εταιρεία αυτή, γιατί του τα έδωσε η εταιρεία με τη μεσολάβηση του Νίκου Παππά,  ώστε να δώσει την εγγυητική για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Δηλαδή ο Νίκος Παππάς τότε έστησε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στον οποίο ο αδέκαστος διαιτητής υπουργός, μεσολαβούσε υπέρ μιας εταιρείας του κ. Καλογρίτσα με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι , οι οποίες παραβιάζουν και τον νόμο,  καθώς το αδίκημα θεωρείται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις απαντήσεις που έδωσε το Σάββατο 4/7 ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «το ένα που απάντησε είναι ότι δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα είναι ο  Ανδρέας Λοβέρδος , ο οποίος διώκεται για τη Novartis.
Τι σχέση έχει η παράνομη δίωξη για δωροδοκία του κ. Λοβέρδου από την κ. Τουλουπάκη για τη Novartis με την αυτοτελή αυτή υπόθεση, όπου ο κ. Καλογρίτσας καταγγέλλει στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατ. του τα έδωσε ο κ. Νίκος Παππάς μέσω μιας εταιρείας για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες.  
Η δεύτερη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς κόψαμε τον κ. Καλογρίτσα γιατί δεν πλήρωσε τα λεφτά».
Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «δεν έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καλογρίτσα εκτός αν υποθέσουμε ότι το κόμμα μπορεί να αποφασίζει για τη διενέργεια ενός δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού –που φαντάζομαι όχι - αλλά θυμήθηκα αμέσως όταν έκανε την ανακοίνωση χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς κόψαμε τον Καλογρίτσα επειδή δεν πλήρωσε τα 20 εκατ. ευρώ».
Ακόμη, έκανε αναφορά και στην καταγγελία που είχε κάνει ο επιχειρηματίας, Β.  Μαρινάκης προ δύο ετών «που ουδέποτε διαψεύστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.  
Ότι ο κ. Νίκος Παππάς πήγε στο σπίτι του και του ζήτησε να δανείσει επ’ ονόματι του κ. Αλέξη Τσίπρα 20 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα ώστε να πληρώσει τη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες και να μη χάσει την άδεια, την οποία του είχε δώσει ο κ. Νίκος Παππάς.
Άρα εδώ βλέπουμε μια ολόκληρη σπείρα, μια ολόκληρη συνομωσία, στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που υποτίθεται ήταν αδέκαστος και ήταν η καινοτομία στην ενημέρωση.
Τον αρμόδιο υπουργό να μεσολαβεί για να μεταφέρονται εκατομμύρια.
Ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Παππάς από χθες να μην έχει πει λέξη για αυτή την ιστορία, να έχει εξαφανιστεί».
Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε τέλος ότι η υπόθεση του Χρ. Καλογρίτσα δεν είναι μόνο πολιτικής φύσεως ζήτημα, αλλά και νομικής φύσεως.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS