ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι και πρώην υπουργοί της ΝΔ πρωταγωνιστές του παρακράτους

ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι και πρώην υπουργοί της ΝΔ πρωταγωνιστές του παρακράτους
Απαντήσεις από τον Κ. Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Μέχρι και πρώην υπουργοί της ΝΔ πρωταγωνιστές του παρακράτους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του,  με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό, αν θα τους θέσει εκτός ΝΔ.
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, «οι αποκαλύψεις από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ που φέρνει στη δημοσιότητα το Documento και εμφανίζουν ως πρωταγωνιστές του παρακράτους, εκτός από επίορκους αστυνομικούς και δικαστές, πρώην υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ που εμπλέκονται από «τακτοποιήσεις» και ρουσφέτια μέχρι και σε υποθέσεις παιδεραστίας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον κ. Μητσοτάκη.
Την ώρα που ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει εντολή στην ΕΥΠ να διαλευκάνει την υπόθεση και απέπεμψε τους επίορκους αστυνομικούς, ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να μιλά για δήθεν παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι όλα αυτά ενώ γνώριζε πως χρηματοδότες της ΝΔ εμφανίζονται στις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ να χρηματίζουν Αρεοπαγίτες.
Επιπλέον, προβεβλημένα στελέχη του κόμματός του εμπλέκονται σε δυσώδεις υποθέσεις, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι επιπλέον, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, «προβεβλημένα στελέχη του κόμματός του εμπλέκονται σε δυσώδεις υποθέσεις».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ακόμα και αν ο κ. Μητσοτάκης πει πως δεν γνώριζε, δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία.
Τα κατήγγειλε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Δημητρίου, στην Προανακριτική για τη Νοβάρτις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο ίδιος είχε δώσει εντολή στους βουλευτές της πλειοψηφίας, αντί να συμβάλλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, να παριστάνουν το φερέφωνο του κ. Μιωνή».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν οφείλει συγκεκριμένες απαντήσεις: Θα προχωρήσει ο ίδιος και η ΝΔ σε αυτοκάθαρση και εξυγίανση του κόμματός τους, πριν αναλάβει η δικαιοσύνη;
Θα θέσει εκτός ΝΔ τους πρωταγωνιστές που πολύ καλά γνωρίζει ή θα επιχειρήσει και πάλι να τα κουκουλώσει;».
Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Documento στο πρωτοσέλιδό της γράφει «είναι σκέτο (γαλάζιο) παρακράτος: Παιδεραστές υπουργοί, μαφιόζοι αστυνομικοί και εξαγορασμένοι αρεοπαγίτες» και πως ο κοριός της ΕΥΠ αποκαλύπτει ανατριχιαστικά στοιχεία από την εγκληματική δράση των κυκλωμάτων.
 Image
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS