Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση Johnson αποκλείει τη Huawei από το δίκτυο 5G του Ηνωμένου Βασιλείου

Η κυβέρνηση Johnson αποκλείει τη Huawei από το δίκτυο 5G του Ηνωμένου Βασιλείου
Ερωτήματα για την ικανότητα του κινεζικού κατασκευαστή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών να προμηθεύσει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson αναμένεται αυτό εντός του Ιουλίου 2020 να καταρτίσει σχέδια για να ξεκινήσει τον σταδιακό αποκλεισμό της Huawei από τα τηλεφωνικά δίκτυα 5G της Βρετανίας.
Προηγήθηκαν οι προειδοποιήσεις ότι οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν υπονομεύσει την ικανότητα του κινεζικού κατασκευαστή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών να προμηθεύσει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μια επίσημη έρευνα ασφαλείας έθεσε «πολύ, πολύ σοβαρά» ερωτήματα σχετικά με το εάν η Huawei μπορεί να συνεχίσει τον ρόλο της ως προμηθευτής δικτύων 5G μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών κυρώσεων τον Μάιο 2020, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Οι κυρώσεις αποσκοπούσαν στη διακοπή πρόσβασης της εταιρείας σε ημιαγωγούς κατασκευασμένους με αμερικανικό εξοπλισμό, προκαλώντας φόβους στο Λονδίνο ότι η Huawei θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτική τεχνολογία με νέους κινδύνους ασφαλείας.
Ο Johnson την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η Βρετανία ανησυχεί για την ασφάλεια γύρω από «εχθρικούς κρατικούς πωλητές», ενώ ο Oliver Dowden, υπουργός Πολιτισμού, σημείωσε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι «πιθανό» να έχουν αντίκτυπο στη βιωσιμότητα της Huawei ως προμηθευτή.
Οι βρετανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι, ο Johnson θα λάβει την απόφασή του σχετικά με τον μελλοντικό ρόλο της Huawei αυτόν τον μήνα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης