Κορωνοϊός: Η Ελλάδα αναστέλλει την είσοδο τουριστών από τη Σερβία από τις 6 Ιουλίου

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα αναστέλλει την είσοδο τουριστών από τη Σερβία από τις 6 Ιουλίου
Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid -19 στη Σερβία
Οι ελληνικές αρχές αναστέλλουν την είσοδο Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα για 10 μέρες σε πρώτη φάση, λόγω της έξαρσης του Covid -19 στη Σερβία.
Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, αναφέρει σε δήλωσή της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της.
Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.
Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης», σημειώνει η κ. Πελώνη.
«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία», καταλήγει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Οι αντιδράσεις στο Βελιγράδι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι από αύριο Δευτέρα (6/7) στις έξι η ώρα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας.
«Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια» ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Ivica Dacic.
Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.
Ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Rasim Ljajic δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».


bankingnews.gr

BREAKING NEWS