Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Ταχύτερη του αναμενομένου η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας

Villeroy (ΕΚΤ): Ταχύτερη του αναμενομένου η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας
«Τα πράγματα πάνε τουλάχιστον όπως προβλέψαμε στις αρχές Ιουνίου και μάλιστα λίγο καλύτερα», δήλωσε ο Villeroy
Η γαλλική οικονομία αυξάνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο και οι προβλέψεις του ΔΝΤ ενδεχομένως να είναι πολύ ζοφερές, εκτίμησε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Francois Villeroy de Galhau.
«Τα πράγματα πάνε τουλάχιστον όπως προβλέψαμε στις αρχές Ιουνίου και μάλιστα λίγο καλύτερα», δήλωσε ο Villeroy στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI, επικαλούμενος τον μηνιαίο δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας της κεντρικής τράπεζας.
Ο Villeroy συνέκρινε την οικονομική ανάκαμψη με το σχήμα μιας πτέρυγας των πτηνών, με μια απότομη άνοδο καθώς τα περιοριστικά μέτρα έληξαν, ακολουθούμενη από μια σταθερή επιστροφή στο προ της κρίσης επίπεδο παραγωγής.
Η συρρίκνωση το 2020 μπορεί να μην είναι τόσο έντονη όσο η πτώση του 10% που πρόβλεψε η Τράπεζα της Γαλλίας τον περασμένο μήνα, δήλωσε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προβλέπει -11% και το ΔΝΤ -12,5%.
Το πόσο γρήγορα τα γαλλικά νοικοκυριά δαπανούν χρήματα που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης θα είναι το κλειδί για την περαιτέρω επιτάχυνση της ανάκαμψης το 2021, δήλωσε ο Villeroy.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης