Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Market Securities προειδοποιεί, η ανάκαμψη στις οικονομίες θα είναι βραδεία διεθνώς – Διόρθωση στις μετοχές τον Αύγουστο

Η Market Securities προειδοποιεί, η ανάκαμψη στις οικονομίες θα είναι βραδεία διεθνώς – Διόρθωση στις μετοχές τον Αύγουστο
Η συμβουλή μου θα ήταν να είστε προσεκτικοί από τον Αύγουστο, ίσως να λάβετε κάποια μέτρα προστασία στα χρηματιστήρια, δήλωσε ο Barraud
Κορυφαίος οικονομολόγος στις ΗΠΑ προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη των οικονομιών θα είναι αργή διαδικασία στην Αμερική το ΑΕΠ θα φθάσει στα επίπεδα του 2019 το 2022 και στην Ευρώπη μπορεί να χρειαστεί έως το 2023.
Επίσης προειδοποιεί ότι τον Αύγουστο του 2020 θα μπορούσε να σημειωθεί διόρθωση στις αγορές μετοχών.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών και αγορών εστιάζεται στις ΗΠΑ.
Τα νέα κρούσματα κορωνοιού αυξάνονται, οι πολιτείες σταματούν ή αντιστρέφουν τα σχέδια επανέναρξης και η κατανάλωση μειώνεται ξανά.
Η διαφημιστική εκστρατεία "ανάκαμψη σε σχήμα V" στην οποία οι θέσεις εργασίας και η οικονομική ανάπτυξη θα αυξηθούν στα επίπεδα του 2019 πριν από τις εκλογές δεν είναι τίποτα περισσότερο από προπαγάνδα από την κυβέρνηση Trump.
Ο Christophe Barraud, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Market Securities, δήλωσε στο Business Insider ότι η οικονομία δεν θα επανέλθει στα επίπεδα ανάπτυξης του 2019 έως τουλάχιστον το 2022, προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επιστρέψει η ζωή στην κανονικότητα.
Ακόμα κι αν υπάρχει εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους, πιθανότατα δεν θα διανεμηθεί έως το 2021, αφήνοντας πολύ χρόνο στις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του κορωνοιού»
Ο Barraud είπε ότι η φάση ανάκαμψης της οικονομίας ενδέχεται να καθυστερήσει μέχρι το 2022 ή μετά, και επίσης είπε για την Ευρώπη, ότι θα απαιτηθεί έως το 2023 για να ανακάμψει και να βρεθεί σε επίπεδα 2019.
Ο Barraud κατατάσσεται σε έναν από τους κορυφαίους οικονομολόγους του Bloomberg για την τελευταία δεκαετία.
Οι προβλέψεις του για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα ήταν ως επί το πλείστον ακριβείς.
Έτσι, όταν εκτιμάει ότι οι πιθανότητες ανάκτησης σχήματος V στις ΗΠΑ είναι χαμηλές για το 2020 αυτό πρέπει να αξιολογηθεί.
Ο Barraud είπε ότι οι τιμές των χρηματιστηρίων είναι τέλειες, αλλά πολλά πράγματα πρέπει να εξελιχθούν σωστά για να δικαιολογηθούν οι τρέχουσες αποτιμήσεις.
Ο Barraud προειδοποιεί για διόρθωση των μετοχών καθώς οι αβεβαιότητες αυξάνονται ως προς το σχήμα της ανάκαμψης.
Οι αγορές δεν τιμολογούν όλους τους κινδύνους προσθέτοντας ότι η τελευταία φάση αισιοδοξίας στην οικονομία οφείλεται στις μαζικές δημοσιονομικές δαπάνες.
Παρατηρήσαμε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικονομία θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς ένα δημοσιονομικό γκρεμό εάν ο επόμενος γύρος τόνωσης δεν ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου.
Ο Barraud είπε ότι τον Αύγουστο - οι αγορές πρέπει να επικεντρωθούν στις προεδρικές εκλογές.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους να πάρουν κάποια κέρδη και η δομή της αγοράς θα μπορούσε να επανέλθει σε κάτι που έμοιαζε πριν από τον κορωνοϊό", δήλωσε ο Barraud.
Είπε επίσης ότι τα απογοητευτικά εταιρικά κέρδη και ένα δεύτερο κύμα κορωνοιού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλη κλίμακας διόρθωση πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Σε αυτό το σημείο, οι άνθρωποι φαίνονται λίγο αισιόδοξοι για τα EPS για το 2021 δήλωσε ο Barraud, προσθέτοντας ότι οι αναλυτές και οι επενδυτές αναμένουν ανάκαμψη σε σχήμα V και δεν τιμολογούν τους πιθανούς κινδύνους, όπως οι αυξημένοι φόροι, που θα μπορούσαν να έρθουν ως αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Η αγορά θα μπορούσε να αντιδράσει γιατί, σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει περιθώριο απογοήτευσης προειδοποίησε.
Ο Barraud είπε χωρίς επικείμενο εμβόλιο κορωνοϊού - υπάρχει "ακόμη αρκετός χρόνος για ένα δεύτερο κύμα, το οποίο θα ήταν πολύ επιζήμιο" για την οικονομία καθώς θα εκτροχιάσει την ανάκαμψη, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση της αγοράς εργασίας.
Η συμβουλή μου θα ήταν να είστε προσεκτικοί από τον Αύγουστο, ίσως να λάβετε κάποια μέτρα προστασία στα χρηματιστήρια, δήλωσε ο Barraud.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-07-04_10-23-06-1.png?itok=IbeuM1OJ
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-07-05_12-24-53.png?itok=S2CsHAuq
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης