Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +10,4% αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2020

Γερμανία: Κατά +10,4% αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -29,3%
Ανάκαμψη κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (6/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων συνέβαλε στην επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά +10,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, έναντι πτώσης -25,8% προηγούμενους, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στο +15,4%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -29,3% έναντι ετήσιας πτώσης -36,6% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -24%.
Οι εγχώριες παραγγελίες κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +12,3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά +8,8%.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +20,9% ενώ η αύξηση για τις νέες παραγγελίες από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου περιορίστηκε στο +2%.
Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, ο οποίος ήταν ο τελευταίος μήνας πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, οι βιομηχανικές παραγγελίες του Μαΐου ήταν μειωμένες κατά -30,8%.
Σημειώνεται ότι τόσο οι βιομηχανικές παραγγελίες όσο και η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψαν τον Απρίλιο του 2020 τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων το 1991.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης