Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η οικονομική ανάκαμψη τύπου «V» της Κίνας θα περιοριστεί το β' 6μηνο του 2020

Deutsche Bank: Η οικονομική ανάκαμψη τύπου «V» της Κίνας θα περιοριστεί το β' 6μηνο του 2020
Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας θα περιοριστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020
H οικονομική ανάκαμψη της Κίνας θα περιοριστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020 έπειτα από μια ισχυρή ανάκαμψη από τα χαμηλά εντός του έτους.
«Η Κίνα βγαίνει από την πανδημία του κορωνοϊού.
Όλα τα στοιχεία μετά τα μέσα Φεβρουαρίου δείχνουν ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια ανάκαμψη τύπου V» δήλωσε στο CNBC, ο Michael Spencer από τη Deutsche Bank.
Ωστόσο, το outlook δεν φαίνεται τόσο σαφές με τον Spencer να επισημαίνει ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει κατά κύριο λόγο την κατανάλωση, καθώς ο κόσμος είτε είναι σε καραντίνα είτε επιλέγει να βγει έξω.
«Όταν κοιτάς τα κινεζικά στοιχεία -εξαιρώντας τα σινεμά που είναι ακόμα κλειστά και τα εστιατόρια όπου ο κόσμος τα αποφεύγει-  οι λιανικές πωλήσεις αγαθών έχουν ανακάμψει σχεδόν πλήρως, από τον Μάιο, στα προ κορωνοϊού επίπεδα» τόνισε ο ίδιος.
Ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης της κινεζικής εγχώριας ζήτησης, ο ίδιος: «Ο διαδοχικός ρυθμός ανάπτυξης πρόκειται να επιβραδυνθεί καθώς υπάρχει μικρότερο κενό στην κανονική δραστηριότητα που πρέπει να κλείσει».
Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις του ιατρικού εξοπλισμού υπήρξαν «πολύ σημαντικοί συντελεστές στην ανάπτυξη των εξαγωγών» τους τελευταίους μήνες, αν και ο οικονομολόγος είπε ότι πιθανότατα θα «μειωθεί».
Κοιτάζοντας άλλες πηγές εξωτερικής ζήτησης, ο Spencer δήλωσε ότι ο τεχνολογικός κύκλος στην Κίνα ήταν η «μεγαλύτερη έκπληξη».
«Ο τεχνολογικός κύκλος έγινε θετικός το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους και αυτό θα αποτελούσε σημαντικό διαφοροποιητή για αυτήν την περιοχή έναντι των ΗΠΑ και της Ευρώπης, που συνέχισε πραγματικά και ίσως η εργασία από το σπίτι προστέθηκε σε αυτή την ώθηση» είπε.
Ωστόσο, ο οικονομολόγος πρόσθεσε: «Αν κοιτάξετε τις εισαγωγές ηλεκτρονικού εξοπλισμού της Κίνας, που θα αποτελούσαν τη βάση για τις εξαγωγές της κατά ένα ή δύο μήνες, η ένδειξη είναι ότι όλα αυτά θα επιβραδυνθούν τους επόμενους δύο μήνες».
«Αυτές οι διψήφιες μειώσεις του ΑΕΠ στον υπόλοιπο κόσμο πρόκειται να πλήξουν πολύ σκληρά τις κινεζικές εξαγωγές κατά το επόμενο τρίμηνο», δήλωσε ο Spencer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης