Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άνοιγμα των συνόρων με Ελλάδα ζητά η Σερβία - «Δυσάρεστη και και κακή απόφαση»

tags :
Άνοιγμα των συνόρων με Ελλάδα ζητά η Σερβία - «Δυσάρεστη και και κακή απόφαση»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dačić, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων
Την έντονη αντίδραση της Σερβίας έχει προκαλέσει η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων πολιτών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dačić, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση που έλαβε χθες (5/7/2020) για το κλείσιμο των συνόρων.
Ο Dačić σε συνέντευξή του σήμερα (6/7/2020) το πρωί στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας λήφθηκε εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κάποιοι Σέρβοι τουρίστες, που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες.
Εκτίμησε ότι, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη Σερβία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας χαρακτήρισε «δυσάρεστη και κακή την απόφαση» υπογραμμίζοντας ότι «κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας».
Έντονη δυσφορία εκφράζεται και από τους τουριστικούς πράκτορες.
Ειδικότερα, η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA) χαρακτήρισε άδικη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και κάλεσε τους τουριστικούς φορείς στην Ελλάδα να αντιδράσουν.

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε χθες την αναστολή της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.
Η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων και την έξαρση του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.
«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.  
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Αναφέρεται επίσης ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης