Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Κατά +14,7% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020

Ισπανία: Κατά +14,7% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή της Ισπανίας κατέγραψε πτώση της τάξεως του -24,5%
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχναική παραγωγή στην Ισπανία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (6/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων και της επανεκκίνησης της επιχειρηματική δραστηριότητας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά +14,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι πτώσης -22,1% τον Απρίλιο του 2020, και έναντι απωλειών -13,6% τον Μάρτιο.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Ισπανικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής, και συγκεκριμένα στο +16,9%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή της Ισπανίας κατέγραψε πτώση της τάξεως του -24,5%, έναντι ετήσιας πτώσης -34,1% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -18,3%.
Ο τομέας που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην παραγωγή ήταν αυτός των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +100,5% ενώ η παραγωγή στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά +51,2%.
Παράλληλα, η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκε κατά +19,7% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών και ενέργειας αυξήθηκε κατά +0,6% και +1,3% αντίστοιχα.
Η παραγωγή οχημάτων, η οποία υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα τον Μάρτιο και το Απρίλιο του 2020, κατέγραψε «άλμα» της τάξεως του +362,9% τον Μάιο, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την παραγωγή υποδημάτων διαμορφώθηκε στο +159,7%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης