Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope για Γαλλία: Ευκαιρία για τον Macron ο ανασχηματισμός – Ύφεση 11% το 2020

Scope για Γαλλία: Ευκαιρία για τον Macron ο ανασχηματισμός – Ύφεση 11% το 2020
Έκθεση της Scope Ratings για τη Γαλλία 
Ο διορισμός νέου πρωθυπουργού και η στροφή προς την οικολογική ανάπτυξη της οικονομίας, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της πολιτικής ολοκλήρωσης σε κυβερνητικά επίπεδα μεσοπρόθεσμα για τη Γαλλία, αναφέρει σε έκθεσή της η Scope Ratings.
Βέβαια, υπογραμμίζει, η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει η βασική βραχυπρόθεσμη ανάγκη.
«Ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός του προέδρου του προέδρου Macron, ο οποίος ξεκίνησε την Παρασκευή, 3 Ιουλίου με την παραίτηση του πρωθυπουργού Philippe, έρχεται σε κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος αντιμετωπίζει τις πολύπλευρες προκλήσεις της αναζωογόνησης της οικονομίας.
Η Γαλλία είναι μεταξύ των οικονομιών που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία Covid-19, με αναμενόμενη οικονομική συρρίκνωση 11% το 2020, μετά από μια παρατεταμένη και αυστηρή περίοδο lockdown.
Η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε τον Ιούνιο μετά την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, αλλά είναι απίθανο η επιστροφή σε πλήρη ικανότητα πριν από το επόμενο έτος.
Η εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου ανάκαμψης, συμπεριλαμβανομένου ενός καλά σχεδιασμένων δημοσιονομικών κινήτρων, παραμένει η κύρια βραχυπρόθεσμη πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση.
Προηγούμενα μέτρα όπως το πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης εργασίας συνέβαλαν στη μείωση του αντίκτυπου στην αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια του lockdown.
Ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου της Γαλλίας δίνει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Macron να αυξήσει τη δημόσια υποστήριξη για τα επόμενα δύο χρόνια.
Οι αξιολογήσεις έγκρισης θα διαμορφωθούν από την ικανότητα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει μια ταχεία οικονομική ανάκαμψη και να οργανώσει διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ θα εξισορροπεί τα συμφέροντα των ομάδων ψηφοφόρων», σχολιάζει ο γερμναικός οίκος αξιολόγησης, προσθέτοντας ότι η ήττα του κόμματος Macron στις πρόσφατες τοπικές εκλογές αντικατοπτρίζει εν μέρει την ευρεία κριτική στην κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της κρίσης κατά το ξέσπασμα του Covid-19.
«Η απόφαση να διοριστεί ο πρώην δήμαρχος Jean Castex ως πρωθυπουργός, θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της πολιτικής υποστήριξης από τους δήμους και τις περιφέρειες για την κυβέρνηση, καθώς και να εξασφαλίσει δημόσια υποστήριξη για την ατζέντα πολιτικής της κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης