Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά… Ποια μικρά τράβηξαν τα βλέμματα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά… Ποια μικρά τράβηξαν τα βλέμματα
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετικά χαμηλός σήμερα ο τζίρος, ειδικά αν αφαιρέσουμε και το τζίρο από τα ομόλογα. Δεν μπόρεσε να κρατήσει και τα αρχικά κέρδη ο γενικός δείκτης. Ξεκίνησε όμορφα, αλλά κατέληξε λίγο άσχημα. Από το +1,79% που ήταν στο άνοιγμα, έκλεισε στο -0,42% που ήταν και χαμηλό ημέρας.

Με τις ξένες αγορές την ίδια ώρα να έχουν άνοδο κοντά στο +1,50%. Πιέστηκαν Μυτιληναίος, Fourlis, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΕΧΑΕ και λιγότερο Lamda και Coca Cola. Δεν τα κατάφερε ούτε αυτή τη φορά η Τιτάν. Οι τράπεζες αν και μείωσαν σημαντικά την άνοδό τους, έκλεισαν οι περισσότερες με μικρά κέρδη.

Φαίνεται πως δυσκολεύεται το ΧΑ πάνω από τις 670 μονάδες. Οι 685 μονάδες είναι οι κρίσιμες καθώς εκεί είναι ο κινητός των 100 ημερών (εκθετικός). Ελπίζουμε να κάνει αύριο μία ακόμη προσπάθεια.

JUMBO: Τιμές πάνω από τα 17 ευρώ προσφέρουν καλό σημείο για κατοχύρωση κερδών. Έχει δώσει και μερίσματα καλά το τελευταίο διάστημα. Σήμερα πήγε μέχρι 17,10 ευρώ αλλά προς το τέλος βγήκαν επιθετικά κάποιοι πωλητές και προσπάθησαν να την κλείσουν χαμηλά. Ήταν λίγο βίαιοι θα λέγαμε. Με χαμηλό στα 16,57 ευρώ κατάφερε να κλείσει στα 16,98 ευρώ με άνοδο 1,07% και υψηλό όγκο 213 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΟΝ: Αυξήθηκε ο όγκος και μάλιστα από τους πωλητές. Στο -3,08% και στα 1,26 ευρώ με όγκο 48 χιλ. τεμάχια. Μάλλον κάποιος θεσμικός θα βρήκε κάτι καλύτερο να πάρει... 

ΕΚΤΕΡ: Βγαίνουν πωλήσεις και εδώ. Θεωρούμε πως αν ο ισολογισμός δε χειροτερεύσει περαιτέρω και υπάρξει θετική επίλυση της διαφοράς, κάτω από τα 0,70 ευρώ το σημείο εισόδου είναι καλό. Υπάρχουν βέβαια πολλά αν… Χαμηλό σήμερα στα 0,69 ευρώ και υψηλό στα 0,7180 ευρώ όπου και έκλεισε. Πέντε κομμάτια χρειάστηκαν για να κλείσει εκεί.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Κοινά και προνόμια βρέθηκαν ψηλά σήμερα και άρχισαν πάλι να αναβιώνουν φήμες από το παρελθόν. Υπάρχει και μία συνέντευξη της βασικής μετόχου, για άλλη επιχείρηση που διαθέτει και δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη και κάπως έβαλε και αυτή το χεράκι της για την αναζωπύρωση των φημών.

Η στήλη αντιγράφει από τη λογιστική κατάσταση χρήσης: Το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι το ακίνητό της (οικοδομικό τετράγωνο περίπου πέντε στρέμματα). Σε πολλές παλαιότερες ανακοινώσεις μας, είχαμε αναφερθεί σε σχετικές προσπάθειές μας και σχέδια, που ευτυχώς, όπως εκ των υστέρων εφάνει, δεν είχαν οδηγήσει σε έναρξη εργασιών.

Με την έλευση της κρίσης, οι σχετικές προσπάθειες είχαν καταστεί άνευ νοήματος, όμως, είχε αρχίσει να παρατηρείται αλλαγή κλίματος, και είχαν διαφανεί πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές, που αναφέρονταν είτε σε μεταβίβαση του ακινήτου, είτε σε μακροχρόνια μίσθωση, είτε ακόμη και σε διατήρησή του, αλλά με σημαντικές οικοδομικές παρεμβάσεις, που θα αποβλέπουν σε νέα, πρωτοποριακής μορφής, αξιοποίηση των κτιρίων.

Με βάση τα παραπάνω είναι εύλογη η προσδοκία της Διοίκησης ότι η Εταιρία θα συνεχίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα. Ο ορκωτός σημειώνει πως υπάρχει ουσιώδης αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας με τη διοίκηση να αναφέρει όπως γράφεται παραπάνω ότι δεν τίθεται θέμα.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Το θέμα λοιπόν είναι για τη στήλη το ακίνητο. Πέντε στρέμματα στη Νέα Ιωνία δεν είναι λίγα. Σε καλό σημείο και θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Όμως με επιχειρηματική δραστηριότητα 1 εκατ. ευρώ δεν περιμένουμε πολλά και δεν μπορούμε φυσικά να εκφράσουμε γνώμη για αξία..

Το προνόμιο έκλεισε στο +20% και στα 1,32 ευρώ με όγκο 3 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο στους αγοραστές 12.800 τεμάχια και το κοινό έκλεισε στο +20% και στα 2,16 ευρώ με όγκο 865 τεμάχια και ανεκτέλεστο 2.625 τεμάχια.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μεθαύριο έχει γενική συνέλευση η Hellenic Steel. Το θέμα εκεί είναι να ενημερώσει η διοίκηση για τις προοπτικές και αν έχει ζητήσει κάποιο δάνειο, ή τι γίνεται με τη ρευστότητά της. Αν ξεπεράσει κάποια θεματάκια θα μπορούσε το σενάριο για έμμεση είσοδο στο ΧΑ να αποκτήσει νόημα.

Θέλουμε μία τέτοια έμμεση είσοδο και για το κύρος του ΧΑ και για να δοθεί ένα παράδειγμα μήπως και ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

AVE: Απόφαση για νέα αύξηση κεφαλαίου έως 4 εκατ. ευρώ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο. Η εισηγμένη δεν έχει συνολική καθαρή θέση αρνητική, αλλά αν συνεχίσει τις ζημιές στο πρώτο εξάμηνο μάλλον θα έχει. Σημειώνεται πως για την επιτήρηση μετράει το σύνολο της θέσης και η χρήση. Άρα δεν έχει θέμα με ή χωρίς την αύξηση.

Με 4 εκατ. ευρώ θα επαναλάβουμε αυτό που γράφουμε σχεδόν κάθε χρόνο. Το θέμα δε λύνεται οριστικά. Η επιχείρηση παράγει ζημιές, μένει να δούμε αν αυτό θα αλλάξει με τις εξαγορές, αλλά οι συνολικές υποχρεώσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

LOGISMOS: Μεταξύ των θεμάτων στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης η αγορά ιδίων μετοχών.

IDEAL: Θέμα και εδώ για αγορά ιδίων μετοχών στη γενική συνέλευση.

ΚΕΚΡΟΨ: Πήγε πριν 3 συνεδριάσεις στο +23% και στις τελευταίες 2 βάλθηκε να το χάσει όλο. Στα 1,67 ευρώ και στο -5,65% με όγκο 13 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Στα 0,11 ευρώ και στο -3,51% με όγκο 372 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης