Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ψήφος εμπιστοσύνης από EBRD στην ελληνική οικονομία - Επένδυσε 57,5 εκατ. στο ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης από EBRD στην ελληνική οικονομία - Επένδυσε 57,5 εκατ. στο ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Ποσό 57,5 εκατ. επένδυσε η EBRD στο 7ετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους 500 εκατ. ευρώ
Ποσό 57,5 εκατ. ευρώ επένδυσε η EBRD στο 7ετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους 500 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα την ελληνική οικονομία, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Η Οικονομική Διευθύντρια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πηνελόπη Λαζαρίδου, ανέφερε: "Θέλουμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε την EBRD για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για μία ακόμη φορά.
Η συμμετοχή της στο ομόλογο, μας δίνει ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των επενδυτών μας, των εργαζόμενων αλλά και των συνεργατών μας αλλά και με σκοπό να συνεισφέρουμε στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας".
Εκ μέρους της EBRD, η επικεφαλής για την Ελλάδα και Κύπρο, Andreea Moraru, ανέφερε: "Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την επένδυσή μας στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Η συναλλαγή αυτή στέλνει το μήνυμα, πως τα ομόλογα είναι μια βιώσιμη πηγή χρηματοδότησης για τον ιδιωτικό τομέα και η EBRD, εξακολουθεί να τα στηρίζει.
Η EBRD υποστηρίζει ενεργά εκδόσεις ομολόγων στη χώρα. Εχουμε επενδύσει σχεδόν 200 εκατ. ευρώ σε εκδόσεις ομολόγων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και έχουμε επιτυχώς μοχλεύσει πάνω από 2,1 δισ. ευρώ εισηγμένων ομολόγων μέχρι στιγμής. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση, αυτή της στροφής σε ένα "πράσινο" σύστημα ενέργειας.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αποτελεί ήδη έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον τομέα αυτό και χαιρόμαστε που μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να είναι ένας βασικός παίκτης σε αυτή τη μετάβαση".
Το 2019, η EBRD επένδυσε 18 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση 7ετούς πράσινου ομολόγου 150 εκατομμυρίων ευρώ από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ το 2018 η Τράπεζα συμμετείχε με 15 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση ομολόγων 120 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αναφέρει σε ανακοίνωση.
Η EBRD , επίσης, άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε πάνω από 60 έργα στους σε εταιρείες και σε τομείς όπως ο χρηματοοικονομικός, η ενέργεια και οι υποδομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης