Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Epsilon Net: Από 8/7 ξεκινά η Δημόσια Προσφορά - Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ

tags :
Epsilon Net: Από 8/7 ξεκινά η Δημόσια Προσφορά - Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ
Epsilon Net: Από 8/7 ξεκινά η Δημόσια Προσφορά
Δυνάμει της από 15.11.2019 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και της από 25.06.2020 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της «EPSILON NET»  αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων:
-Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού € 667.368,00, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με καταβολή μετρητών και την έκδοση έως 2.224.560 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας € 0,30 εκάστη (εφεξής οι «Νέες Μετοχές» και από κοινού η «Αύξηση»),
-Η διάθεση των Νέων Μετοχών θα πραγματοποιηθεί με Δημόσια Προσφορά αυτών στο επενδυτικό κοινό μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών («Η.ΒΙ.Π.») (εφεξής η «Δημόσια Προσφορά»),
-Η τυχόν υπέρ το άρτιο διάφορα θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».,
-Τη διαγραφή του συνόλου των Μετοχών από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών («Χ.Α.»), υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της Εισαγωγής αυτών στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α.,
-Ο ορισμός της ανώτατης τιμής διάθεσης των Νέων Μετοχών, από κοινού με το Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο, σε € 2,80 ανά Νέα Μετοχή, σύμφωνα με την άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, και
-Οι Νέες Μετοχές της Εταιρείας θα έχουν δικαίωμα απόληψης μερίσματος στα κέρδη της χρήσης 2019, εφόσον συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για καταβολή μερίσματος από τη χρήση 2019.
Επίσης, με την από 25.06.2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε, να προτείνει στην ερχόμενη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, τη διανομή συνολικού μερίσματος για τη χρήση 2019 του ποσοστού των 35% των Καθαρών Κερδών μετά την αφαίρεση του Τακτικού Αποθεματικού.

Η Αύξηση θα καλυφθεί ως εξής:

-Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Νέων Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 667.368 Νέες Μετοχές, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και
-Το υπόλοιπο 70% των Νέων Μετοχών (ήτοι έως και 1.557.192 Νέες Μετοχές, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών και Ιδιωτών επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών επενδυτών).

Σε περίπτωση που η κάλυψη της Αύξησης δεν είναι πλήρης, θα ισχύσει το άρθρο 28 του Ν. 4548/2018, ώστε το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας να αυξηθεί μέχρι του ποσού της τελικής κάλυψης.

ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών (εφεξής «Τιμή Διάθεσης») θα καθοριστεί από το Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και το άρθρο 8 της απόφασης 9/687/3.7.2014 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως ισχύουν.
Η Τιμή Διάθεσης θα γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθεί, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς. Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της Τιμής Διάθεσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των Νέων Μετοχών. Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ο Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος και η Εταιρεία όρισαν ως ανώτατη τιμή το ποσό των €2,80 για εκάστη των Νέων Μετοχών.
Κατά την περίοδο που προηγήθηκε της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών, ο Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος έλαβε ενδεικτικές προσφορές από επαρκή αριθμό Ειδικών επενδυτών, ώστε να προσδιορίσει, σύμφωνα με επαγγελματικά κριτήρια, την τιμή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις 3 συνθήκες ζήτησης της αγοράς.
Η ανώτατη τιμή του εύρους τιμών δεν μπορεί να υπερβαίνει την κατώτατη κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 20%.
Η Τιμή Διάθεσης θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές, Ειδικούς και Μη, που θα συμμετάσχουν στη διάθεση Μετοχών με Δημόσια Προσφορά.
Η Τιμή Διάθεσης δεν μπορεί να προσδιοριστεί σε ύψος το οποίο δεν καλύπτεται πλήρως η Δημόσια Προσφορά, εκτός αν πρόκειται για το κατώτατο όριο του δεσμευτικού εύρους τιμών.
Η Τιμή Διάθεσης θα καθορισθεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι Ειδικοί Επενδυτές στο Βιβλίο Προσφορών (διαδικασία «Book building»).
Η εν λόγω διαδικασία υποβολής προσφορών θα ακολουθηθεί για το μέρος της Δημόσιας Προσφοράς που αφορά τους Ειδικούς Επενδυτές και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τις εγγραφές των Ιδιωτών Επενδυτών.

Οι Ειδικοί Επενδυτές θα υποβάλλουν τις προσφορές τους για τις Νέες Μετοχές εντός του ακόλουθου δεσμευτικού εύρους τιμών:

Κατώτατη Τιμή Εύρους €2,35
Ανώτατη Τιμή Εύρους  €2,70

Το συνολικό ύψος της Δημόσιας Προσφοράς θα ανέλθει κατά μέγιστο σε € 6.006.312 με βάση την ανώτατη τιμή του ως ανωτέρω εύρους. Σε κάθε περίπτωση, η Τιμή Διάθεσης θα καθοριστεί εντός του προαναφερθέντος δεσμευτικού εύρους τιμών και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 10.07.2020. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Τιμή Διάθεσης βλέπε Κεφ. 4.6.1 «Τιμή Διάθεσης Μετοχών με Δημόσια Προσφορά» του από 01.07.2020 Ενημερωτικού Δελτίου που καταρτίστηκε για τη Δημόσια Προσφορά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η διάθεση των 2.224.560 προσφερόμενων Μετοχών θα πραγματοποιηθεί με Δημόσια Προσφορά αυτών στο επενδυτικό κοινό μέσω της υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π. Μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. θα αποτελεί ο τίτλος της μίας (1) Μετοχής. Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται για μία (1) τουλάχιστον μονάδα διαπραγμάτευσης (δηλαδή για 1 Μετοχή) ή για ακέραιο αριθμό μονάδων διαπραγμάτευσης (π.χ. για 2, 5, 8 Μετοχές) μέσω της υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π.. Ανώτατο όριο εγγραφής ανά επενδυτή, είναι η αξία του συνολικού αριθμού των Μετοχών που θα διατεθούν με τη Δημόσια Προσφορά, ήτοι 2.224.560 Μετοχές, ενώ ελάχιστο όριο συμμετοχής είναι η μία (1) Μετοχή.
Η Δημόσια Προσφορά και η τήρηση του Βιβλίου Προσφορών θα διαρκέσει τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. Ειδικότερα, η Δημόσια Προσφορά θα ξεκινήσει την Τετάρτη 08.07.2020 και ώρα Ελλάδος 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10.07.2020 και ώρα Ελλάδος 16:00 μ.μ. Το Η.ΒΙ.Π. θα παραμένει ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς, από τις 10:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ., εκτός της Παρασκευής 10.07.2020, κατά την οποία θα λήξει στις 16:00 μ.μ. Συντονιστής της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π., έχει ορισθεί ο Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος.
Οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές υποβάλλουν τις αιτήσεις εγγραφής στο Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο, στους Αναδόχους, καθώς και στα μέλη Η.ΒΙ.Π. και τους Χειριστές του λογαριασμού τους στο Σ.Α.Τ. που συνεργάζονται με τα Μέλη Η.ΒΙ.Π. για την υποβολή των αιτήσεων εγγραφής μέσω της Υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π. 4 Οι Ειδικοί Επενδυτές, υποβάλλουν τις συμπληρωμένες αιτήσεις εγγραφής απευθείας στον Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο και στους Αναδόχους. Για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος επενδυτής στη Δημόσια Προσφορά των Μετοχών, πρέπει να διατηρεί Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων («Σ.Α.Τ.»). και να υποβάλει, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς, αίτηση εγγραφής για τις Νέες Μετοχές, σε συμμόρφωση με τους όρους και προϋποθέσεις του Ενημερωτικού Δελτίου.
Κάθε αίτηση εγγραφής: (α) κατονομάζει τον επενδυτή που την υποβάλλει και προσδιορίζει υποχρεωτικά τον αριθμό της Μερίδας Επενδυτή και τον αριθμό του Λογαριασμού Αξιών του επενδυτή, (β) περιλαμβάνει αίτημα εγγραφής του επενδυτή στη Δημόσια Προσφορά, καθώς και αίτημα - δήλωση ανάληψης υποχρέωσης κάλυψης προσδιοριζόμενου ακεραίου αριθμού Μετοχών, με ελάχιστο επιτρεπτό όριο τη μία (1) Μετοχή και μέγιστο επιτρεπτό όριο τις δύο εκατομμύρια διακόσιες είκοσι τέσσερις πεντακόσιες εξήντα (2.224.560) Μετοχές, (γ) εφόσον αφορά σε Ειδικό Επενδυτή, υποβάλλεται από τον Ειδικό Επενδυτή, (δ) είναι νομικά δεσμευτική, και (ε) δεν δύναται να ανακληθεί ή τροποποιηθεί μετά από τη λήξη της Δημόσιας Προσφοράς.
Οι επενδυτές δεν βαρύνονται με κόστη και φόρους για τη μεταβίβαση των Νέων Μετοχών και την καταχώρησή τους στους Λογαριασμούς Αξιών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διάθεσης, βλ. Ενότητα 4.6.3 «Διαδικασία Διάθεσης των Προσφερόμενων Μετοχών με Δημόσια Προσφορά» του από 01.07.2020 Ενημερωτικού Δελτίου που καταρτίστηκε για τη Δημόσια Προσφορά.
Αναμενόμενο Χρονοδιάγραμμα
Το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς και της Εισαγωγής του συνόλου των Μετοχών στο Χ.Α. παρουσιάζεται ακολούθως:
Image



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης