Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όταν η Ernst & Young αποτιμούσε την Links of London 83 εκατ. ευρώ και οι προβλέψεις της φαγώθηκαν από τους ποντικούς

tags :
Όταν η Ernst & Young αποτιμούσε την Links of London 83 εκατ. ευρώ και οι προβλέψεις της φαγώθηκαν από τους ποντικούς
Το καμάρι των πολυτελών ειδών του ομίλου Folli Follie ήταν ένα κουφάρι
Ήταν η 9η Ιουλίου του 2013 όταν ο όμιλος Folli Follie ανέθετε στην Ernst & Young (ΕΥ) να αποτιμήσει την Links Of London.
Και πράγματι η EY μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου του 2013 παρέδωσε την έκθεση αποτίμησης που δημοσιεύει στο σύνολό της σήμερα 7 Ιουλίου 2020 το bankingnews.
Την έκθεση υπογράφει το εξέχων στέλεχος της EY κος Τάσος Ιωσηφίδης που είναι Εταίρος και Επικεφαλής Υπηρεσιών Χρηματοοικονομικών Συμβούλων & Υποστήριξης Συναλλαγών της EY Ελλάδος.
Η αποτίμηση της EY όπως αναφέρει  η έκθεση έγινε με σκοπό «η διοίκηση της Folli Follie να λάβει μια συμβουλευτική αποτίμηση η οποία θα υποστηρίξει το management στην αναδιάρθρωση των δανείων του ομίλου»!!!
Για την εργασία της η EY έλαβε πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο, επισκοπημένες οικονομικές καταστάσεις από ορκωτό ελεγκτή έως το 2012 και πρόσθετες πληροφορίες.
Το 2012 η εταιρία είχε έσοδα 54 εκατ. λίρες και ζημίες περί τα 3,2 εκατ. λίρες από κέρδη 2,8 εκατ. λίρες την προηγούμενη χρήση.
Η EY έλαβε υπό όψιν της το business plan Κουτσολιούτσου το οποίο προέβλεπε ότι το 2017 ο κύκλος εργασιών θα έφτανε τα 82,6 εκατ λίρες (μέση ετήσια αύξηση εσόδων 11,9%) τα κέρδη μετά από φόρους τα 15,1 εκατ λίρες!!!
Ούτε βέβαια πτοήθηκε από τη διαπίστωσή της ότι ήδη το επιχειρηματικό σχέδιο είχε πέσει έξω από το πρώτο εξάμηνο του 2013 που είχε τρέξει όταν έγινε η αποτίμηση καθώς παρατηρήθηκε πτώση πωλήσεων και απόκλιση από το budget κατά 17,9% !!! ενώ το EBITDA ήταν αρνητικό και με σημαντική απόκλιση.
Έκανε όμως όπως ισχυρίζεται ένα πιο συντηρητικό σενάριο.
Το χειρότερο ήταν το 2017 οι πωλήσεις να φτάσουν τα 67 εκατ λίρες.
Και αφού το σκέφτηκε για λιγότερο από τριάντα ημέρες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με βάση την προσέγγιση από πλευράς εισοδήματος η μέση αξίας ήταν 68,5 εκ λίρες ή περί τα 83 εκατ ευρώ!!!
Βέβαια το καμάρι  των πολυτελών ειδών του ομίλου Folli Follie ήταν ένα κουφάρι.
Πως αλλιώς να ερμηνευτεί το γεγονός ότι οι servers της εταιρίας καταστράφηκαν ή πωλήθηκαν ως εκ τούτου λόγω έλλειψης στοιχείων δεν μπορούν να συνταχθούν οικονομικές καταστάσεις.
Αυτό το καμάρι είχε αποτιμηθεί το 2013 από την EY πάνω από 80 εκατ ευρώ.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν έκανε λάθος η EY και δεν έκανε λάθος η EY πως εξαφανίστηκαν τα χρήματα.
Στις οικονομικές καταστάσεις της LINKS του 2017 που έχουν επισκοπηθεί από την ECOVIS WINGRAVE ο τζίρος εμφανίζεται να είναι 42,9 εκατ λίρες και οι ζημίες 20,5 εκατ λίρες.
Δηλαδή καμία σχέση με την πραγματικότητα οι αποτιμήσεις της EY
Σημειωτέον ότι στο βρετανικό μητρώο εμφανίζεται η εταιρία LINKS OF LONDON II LIMITED που ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2019 ως μέλος του ομίλου FOLLI FOLLIE με εκπρόσωπο τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.
Ουδείς γνωρίζει το ακριβώς σκοπιμότητα είχε η ίδρυση αυτής της εταιρίας και αν έχει σχέση με το λουκέτο στο οποίο οδηγήθηκε η LINKS.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥ

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης