Τελευταία Νέα
Διεθνή

H επέλαση των... Putin - Συγγενής του προέδρου έγινε αρχηγός πολιτικού κόμματος

tags :
H επέλαση των... Putin - Συγγενής του προέδρου έγινε αρχηγός πολιτικού κόμματος
Συγγενής του Putin  γινε αρχηγός πολιτικού κόμματος
Ένας συγγενής του Ρώσου προέδρου V. Putin  εξελέγη αρχηγός ενός μικρού πολιτικού κόμματος το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, ελπίζει να μπει στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) τον ερχόμενο χρόνο.
Ο Roman Putin, ο γιος του I. Putin, που είναι εξάδελφος του V. Putin, εξελέγη αρχηγός του κόμματος «Ο Λαός κατά της διαφθοράς» για πέντε έτη στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, αφότου ο ίδιος έγινε μέλος του κόμματος τον Ιούνιο, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κόμματος.
Όπως και ο πρόεδρος Putin, ο οποίος μόλις απόκτησε το δικαίωμα για να ασκήσει δύο ακόμη προεδρικές θητείες, έτσι και ο R. Putin  υπήρξε πρώην υπάλληλος της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας).
Ο ηλικίας 42 ετών R . Putin δήλωσε ότι το κόμμα το οποίο ιδρύθηκε το 2014 και έχει στις γραμμές του 4.000 ενεργά μέλη θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.
Ο R. Putin προσέθεσε ότι το κόμμα του προτίθεται να διεκδικήσει έδρες στην Κρατική Δούμα, τον επόμενο χρόνο.
Η ιστοσελίδα του κόμματος χαρακτηρίζει τον R. Putin ως «αποτελεσματικό επιχειρηματία» που διαθέτει πείρα στον πολιτικό και κοινωνικό τομέα.
Τον Μάρτιο ο R. Putin είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε την δημιουργία άλλου κόμματος, το οποίο θα υπερασπίζονταν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
Τότε ο R. Putin  είχε δηλώσει ότι δεν είχε συζητήσει τα πολιτικά του σχέδια με τον πρόεδρο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης