Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελάχιστες μεταβολές στο πετρέλαιο – Στα 40,6 δολ. έκλεισε το αργό, στα 43 δολ. το Brent

Ελάχιστες μεταβολές στο πετρέλαιο – Στα 40,6 δολ. έκλεισε το αργό, στα 43 δολ. το Brent
Ελάχιστες μεταβολές στο πετρέλαιο
Σχεδόν αμετάβλητη ήταν η τιμή του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου (WTI) σε ημερήσια βάση, με τα futures Αυγούστου 2020 να κλείνουν στα 40,6 δολάρια ανά βαρέλι (-0,05%).
Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο Brent, η τιμή διαμορφώνεται στα 43,1 δολάρια (+0.6%).
Την περασμένη εβδομάδα οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2009, και συγκεκριμένα στις 185, έναντι 188 προηγουμένως, υποδεικνύοντας ότι η ημερήσια παραγωγή της χώρας θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν στις 76, έναντι 75 την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση κατά μία πλατφόρμα.
Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυτός διαμορφώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 263, έναντι 265 την προηγούμενη εβδομάδα.
«Θα υπάρξει κάποια μείωση της ζήτησης εάν αυξηθούν τα κρούσματα, καθώς ο κόσμος θα παραμείνει στο σπίτι τους», αναφέρουν οι αναλυτές της OCBC bank, διευκιρνίζοντας ότι «ο ρυθμός ανάκαμψης της ζήτησης στις ΗΠΑ δε θα είναι τόσο απότομος όσο αναμενόταν».
Από την πλευρά της, η ING bank τονίζει ότι «θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα σχετικά με τον αντίκτυπο των αυστηρότερων περιορισμών στη ζήτηση βενζίνης σε ορισμένες πολιτείες με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας αυτή την εβδομάδα».
Η μεταβλητότητα στην τιμή του Brent έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Μάρτιο, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από την παραγωγή του OPEC+, η οποία βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.
Σημειώνεται ότι οι χώρες του OPEC+ έχουν μειώσει την ημερήσια παραγωγή τους κατά 9,7 εκατ. βαρέλια, ενώ μετά τον Ιούλιο του 2020 οι περικοπές αναμένεται να περιοριστούν στα 7,7 εκατ. βαρέλια μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης