Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Joe Biden ίσως τελικά να μην είναι τόσο κακός για τη Wall Street

ΗΠΑ: O Joe Biden ίσως τελικά να μην είναι τόσο κακός για τη Wall Street
Αναλυτές της JP Morgan δήλωσαν ότι η Wall Street κακώς δεν επιθυμεί νίκη του Biden, καθώς ο Δημοκρατικός υποψήφιος είναι πιο φιλικός προς την αγορά από ό, τι εκτιμάται
Καθώς η μάχη για τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ κορυφώνεται, με τους δύο αντιπάλους Donald Trump και Joe Biden να αγωνίζονται για να καταφέρουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, οι οικονομικοί αναλυτές προετοιμάζονται για την επικείμενη νίκη του δημοκρατικού υποψηφίου.
Αν μη τι άλλο, όσοι μετέχουν στην αγορά είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάθε εκλογικό αποτέλεσμα – πόσω μάλλον που τα εταιρικά κέρδη μειώνονται.
Ειδικότερα, ιδρυτής της Vital Knowledge, Adam Crisafulli, αναφέρει ότι «ο Biden δεν θα ήταν τόσο κακός για τις αγορές».
Μάλιστα, αυτή την άποψη φαίνεται να συμμερίζεται και το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς σημειώνει άνοδο.
Prediction markets bet against Trump while stocks rise
«Τους τελευταίους μήνες, οι επενδυτές παρακολουθούν την αυξανόμενη δημοφιλία του Biden με τρόμο, ωστόσο, πλέον, πως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν.
Αναδύεται μια αφήγηση που χρωματίζεται με «ουδέτερο χρώμα».
Άλλωστε, η πολιτική πρέπει να λιγότερο ανόητο και με πολύ λιγότερα tweets ανέφερε ο Crisafulli.
Νωρίτερα, οι αναλυτές της JPMorgan δήλωσαν ότι η Wall Street κακώς δεν επιθυμεί νίκη του Biden, καθώς ο Δημοκρατικός υποψήφιος είναι πιο φιλικός προς την αγορά από ό, τι εκτιμάται.
Μάλιστα, δυνητικά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από τις δαπάνες υποδομής, τη χαμηλότερη δασμολογική ρητορική και τους υψηλότερους μισθούς, ενώ δήλωσαν ότι η φορολογική επίπτωση στα κέρδη S&P 500 ενδέχεται να είναι χαμηλότερη του αναμενομένου.
Επίσης, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, ο αναλυτής της Wedbush Moshe Katri έγραψε ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι «πιθανότατα το πιο σημαντικό βραχυπρόθεσμο συμβάν» για τη Visa Inc. και τη Mastercard Inc.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης