Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενώ η Ελλάδα αναλώνεται σε Καλογρίτσα και σκάνδαλο 19,8 εκατ ο Borell προκλητικά μιλάει για διαμοιρασμό των εσόδων της ενέργειας με την Τουρκία

Ενώ η Ελλάδα αναλώνεται σε Καλογρίτσα και σκάνδαλο 19,8 εκατ ο Borell προκλητικά μιλάει για διαμοιρασμό των εσόδων της ενέργειας με την Τουρκία
Η εικόνα της χώρας όπως αναδύεται από το πολιτικό σύστημα είναι θλιβερή
Την ώρα που η Ελλάδα αναλώνεται με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα αλλά και με τα 19,8 εκατ που δόθηκαν υπό καθεστώς ευνοιοκρατίας στα μέσα ενημέρωσης με σκανδαλώδη τρόπο… για μια ακόμη φορά η ΕΕ… αδειάζει την Ελλάδα στα ενεργειακά.
Ο Borell ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Cavusoglu ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κύπρος θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον διαμοιρασμό των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Borell ανάλογα με τον πολιτικό αξιωματούχο που έχει απέναντι του προσαρμόζει την διπλωματική γλώσσα… ώστε να τους έχει όλους ικανοποιημένους.
Ο Borell έχει αποδειχθεί και ανακόλουθως και το κυριότερο δημιουργεί σκηνικό ερήμην της Ελλάδος.
-Τα ερωτήματα που τίθενται είναι η Ελλάδα συμφωνεί με τις δηλώσεις του ευρωπαίου αξιωματούχου;
-Υπάρχει σχέδιο συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ της Τουρκίας, Ελλάδος και Κύπρου;
Είναι προφανές ότι μια τέτοια πρωτοβουλία είναι ενάντια στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Η Ελλάδα, ούτε η Κύπρος δεν χρειάζονται διαμοιρασμό εσόδων από το πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.
Όμως προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση του Borell καθώς η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίαζε το ευρωπαίο αξιωματούχο ως ρεαλιστή και κοντά στις ελληνικές θέσεις.
Και ενώ η ΕΕ καθώς ο Borell επισκέφθηκε την Τουρκία με την ιδιότητα του ως εκπρόσωπος της ΕΕ θέτει θέμα διαμοιρασμού των εσόδων από την ενέργεια….με ποιο δικαίωμα η Ευρώπη λαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία;
-Η πρωτοβουλία της ΕΕ ήταν σε γνώση της Ελλάδος και της κυβέρνησης Μητσοτάκη;
Σε κάθε περίπτωση προκαλεί η στάση της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα και έναντι της Τουρκίας που την κατηγορεί διπλωματικά αλλά στην πράξη προωθεί και τα τουρκικά συμφέροντα.
Στην Ελλάδα αντί να ασχολούμαστε με τέτοια ζωτικά εθνικά θέματα, το πολιτικό σύστημα αναλώνεται με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα ο οποίος πήρε 119 εκατ δάνεια από την Attica bank με εγγυήσεις 3 εκατ και τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… και με το σκάνδαλο ευνοιοκρατίας των 19,8 εκατ για την εξαγορά των μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε αποσύνθεση, παρακμή, αποτελεί όνειδο μια περίοδο βαθειάς οικονομικής ύφεσης… η κοινωνία αποπροσανατολίζεται είτε με τον Καλογρίτσα… το οποίο επικοινωνιακά αξιοποιεί η ΝΔ είτε με την εξαγορά των μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση της ΝΔ το οποίο επικοινωνιακά αξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η εικόνα της χώρας όπως αναδύεται από το πολιτικό σύστημα είναι θλιβερή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης