Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτική θύελλα από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα - Aποπομπή Παππά ζητά ο Μητσοτάκης - O Τσίπρας βλέπει πόλεμο λάσπης

Πολιτική θύελλα από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα - Aποπομπή Παππά ζητά ο Μητσοτάκης - O Τσίπρας βλέπει πόλεμο λάσπης
Η Κουμουνδούρου άφησε νέες αιχμές για τις σχέσεις του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο
Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό μετά τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, ότι ο Νίκος Παππάς ήταν ο ενορχηστρωτής της εικονικής σύμβασης των 3 εκατ. ευρώ, που άνοιξε τον δρόμο για τη συμμετοχή του επιχειρηματία στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το Μέγαρο Μαξίμου είχε γνώση των... διαβουλεύσεων.
Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται άμεσα ο Νίκος Παππάς.
Ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής, έχει καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ένα ηχητικό ντοκουμέντο συνομιλίας του με τον κ. Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, από τις 21 Μαΐου του 2016.
Σε αυτή, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μιωνή, ο κ. Παππάς του είπε ξεκάθαρα ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα», προσθέτοντας κατά τον επιχειρηματία πως «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά» και του ανέφερε πως ο Παπαγγελόπουλος «έκανε το δικό του outsourcing».
Το ηχητικό Μιωνή αλλά και οι τελευταίες αποκαλύψεις από τον κ. Καλογρίτσα όχι μόνο στήνουν στη γωνία τον Νίκο Παππά αλλά αφήνουν έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποφεύγει να δώσει σαφείς εξηγήσεις.
Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα (7/7/2020) και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα αλλά και την αποπομπή του κ. Παππά.
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα περί σχέσεων του κ. Καλογρίτσα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Με τη «White Porscha» να στοιχειώνει την αξιωματική αντιπολίτευση, συνεδρίασε σήμερα 7/7 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποτιμήσει την υπόθεση και μαζί και τις δυνητικές πολιτικές προεκτάσεις της.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε την οδό της ταύτισης με τον Νίκο Παππά.
Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για πόλεμο που δέχεται η παράταξη και όχι μόνο στελέχη της από το παλιό πολιτικό σύστημα και κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να υψώσουν ανάχωμα.  
Πάντως, ο κ.Τσίπρας, άφησε εμμέσως αιχμές, λέγοντας ότι «πρέπει να μετράμε κάθε μας βήμα και να είμαστε πιο προσεχτικοί».
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «είμαστε περήφανοι για το ήθος με το οποίο διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα», ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του εκτίμησε πως «να είστε βέβαιοι θα επανέλθουμε πιο γρήγορα».


Εξηγήσεις ζητά ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη και τις αρχές οι ύποπτες συναλλαγές σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που αποκαλύπτονται από την αγωγή και τη μήνυση Καλογρίτσα.
«Το 2016 επιχειρήθηκε μια προσπάθεια χειραγώγησης του μιντιακού τοπίου» είπε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Σκάι.
Υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε μιλήσει το 2016 για τα βοσκοτόπια προσθέτοντας ότι «αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε γιατί υπήρχαν θεσμικά αντίβαρα όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας».
«Υπάρχουν αποκαλύψεις πρωτοφανείς που πρέπει να απαντηθούν» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο τέως πρωθυπουργος δεν δίνει απαντήσεις για τον στενό συνεργάτη του. Αυτό δυσκολεύομαι να το κατανοήσω.
Ο κ. Τσίπρας οφείλει απαντήσεις και στους υποστηρικτές του» συμπληρώνοντας ότι «είναι μονόδρομος η αποπομπή Παππά αλλά αυτό αφορά τον κ. Τσίπρα».
 
Η Κουμουνδούρου επιμένει για τις σχέσεις Καλογρίτσα με Θεοδωρικάκο

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα περί σχέσεων του κ. Καλογρίτσα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.
«Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Καλογρίτσα δεν είναι σε θέση να τις γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιθέτως, ίσως να τις γνωρίζουν καλύτερα τόσο ο οικογενειακός συνέταιρος του και υπουργός, κ. Θεοδωρικάκος, όσο και άλλοι υπουργοί του Κ. Μητσοτάκη» επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα.
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Θεοδωρικάκος έχει χαρακτηρίσει απολύτως ψευδές την αναφορά της Κουμουνδούρου ότι ο ίδιος και ο Καλογρίτσας είναι συνέταιροι.
«Ο κ. Καλογρίτσας κι εγώ δεν είμαστε συνέταιροι και είναι απολύτως ψευδές αυτό που γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε πρόσφατα ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τσίπρας: Ένας χρόνος από τη μεγάλη απάτη Μητσοτάκη - Επιστροφή στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς

Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη με κύρια αιχμή τη λίστα Πέτσα, την ύφεση και τα έντονα κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία.
Ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν τα δυνατά τους για να μην «διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και διπλασιαστούν τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού».
«Δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα.
Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος.
Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία» με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επέτειο ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.
«Ένα χρόνο μετά τις εκλογές έχουμε μια κυβέρνηση που κινείται στην ακριβώς αντίθεση κατεύθυνση από όσα υποσχέθηκε και από όσα χρειάζεται ο τόπος» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε αντιδιαστολή ανέφερε όλα όσα άφησε πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Παρέλαβαν πέρσι τέτοιες μέρες μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια.
Σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα. 
Με ρυθμισμένο χρέος. Με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία.
Με αναβαθμισμένη εθνική αξιοπρέπεια. 
Και με τους πρώτους καρπούς για την κοινωνική πλειοψηφία μιας πολιτικής που χρηματοδότησαν οι θυσίες του λαού, και είχε στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, το κοινωνικό κράτος, την ουσιαστική διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον.
Αυτά τους παραδώσαμε».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και την εικόνα της μαζικής προπαγάνδας με την εικονική ευτυχία που παρουσιάζεται στις ειδήσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κατασκευάζουν με σύστημα, κυνισμό και καλοπληρωμένα μέσα ενημέρωσης μια κατασκευασμένη εικονική πραγματικότητα».
«Θα επανέλθουμε πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι και με την ψήφο του ελληνικού λαού και θα έχουμε όχι μόνο το ηθικό κεφάλαιο αλλά και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα.» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία»

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν.
Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία. 
Δεν πάει άλλο.
Καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Στο κράτος, στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στα δημόσια ταμεία, στο εισόδημα και στη ζωή των πιο ευάλωτων, στα δικαίωμα των πολλών να θέλουν και να επιδιώκουν μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή».
«Είμαστε εδώ για να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτού μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή offshore», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα είμαστε παρόντες στη Βουλή στον δρόμο και στις κοινωνικές κινητοποιήσεις».
Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Είμαστε η αριστερά που έμαθε να κυβερνά, είμαστε η Αριστερά που δεν ξέμαθε να παλεύει στους δρόμους του αγώνα και δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό.
Στο λαό ακουμπάμε, τον λαό εμπιστευόμαστε, από τον λαό αντλούμε δυνάμεις, με τον λαό βρίσκουμε τις απαντήσεις στο ΤΙ και στο ΠΩΣ μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας».

Λίστα Μητσοτάκη - Πέτσα

«Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν, τόσο η ΝΔ θα επανέρχεται στις παλιές δοκιμασμένες μεθόδους της δεξιάς και της άκρας δεξιάς.
Όπως η χειραγώγηση των δημοκρατικών θεσμών και ο διχαστικός λόγος», προειδοποίησε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί, αντί να λύνει προβλήματα και μετά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό»
Ο ίδιος έκανε λόγο για «επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Πέτσα.
"Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας" ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, μετονόμασε τη «λίστα Πέτσα» σε «λίστα Μητσοτάκη - Πέτσα».  
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη εν λόγω λίστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «μαγείρεμα» και στον αποκλεισμό από αυτή, των ανεπιθύμητων μέσων ενημέρωσης.

«Άσκηση βίας χωρίς μέτρο και όριο»

«Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και άσκησε δριμεία κριτική στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις κάνοντας λόγο για «χουντικό νόμο» και για «άσκηση βίας χωρίς μέτρο και όριο» από την κυβέρνηση.
«Ο χάρτης της καταστολής και του περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι πια ολοφάνερος», επεσήμανε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πλέον «η δημόσια τάξη ταυτίζεται με σπασμένα κεφάλια και δηλώσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές».
Επιπλέον, ο Αλ.Τσίπρας επεσήμανε ότι «η αριστερά και η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία, κηρύσσονται και αντιμετωπίζονται ως εσωτερικός εχθρός.
Κηρύσσουν μέχρι και τον όρο "ριζοσπαστικοποίηση" εκτός νόμου», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όλα αυτά γίνονται με στόχο «να προλάβουν τις αντιδράσεις του κόσμου στην πολιτική τους».
«Σήμερα ένα χρόνο μετά τη εκλογή της κυβέρνησης της Δεξιάς.
Ένα χρόνο μετά τη μεγάλη απάτη.
Που θα έφερνε πιο γαλανό ουρανό και έφερε μαύρο σκοτάδι.
Σας ζητώ να βάλετε τα δυνατά σας ώστε να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και να μη διπλασιαστούν τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού» είπε κλείνοντας την ομιλία του στην Κ.Ο. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση ΝΔ σε Τσίπρα: Έστησε παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον στενότερο συνεργάτη του

«Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του» ήταν το σχόλιο της ΝΔ, για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΚΟ του κόμματός του.
Και το σχόλιο της ΝΔ καταλήγει:«Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Έλληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας.
Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα.
Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται».

ΣΥΡΙΖΑ: Κάτι παραπάνω γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης για «κάλυψη» στενών συνεργατών

«Στη ΝΔ όταν μιλάνε για μαφία και παρακρατικές μεθόδους κάτι θα γνωρίζουν παραπάνω. Και ιδίως ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλάει για «κάλυψη» στενών συνεργατών, κάτι θα έχει να θυμάται», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τιμούν τους στενούς τους συνεργάτες.
Η διαφορά είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε είχε ούτε θα κάλυπτε ποτέ στενό συνεργάτη του που καταδικάστηκε για παιδεραστία.
Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης και αυτή τη φορά θα πράξει το ίδιο και για στελέχη του κόμματος του που δεν υπήρξαν καν στενοί του συνεργάτες».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός της ΝΔ για οικονομία έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα

«Εν μέσω πανικού για όσα συμβαίνουν στην οικονομία και ενοχής για τις αποκαλύψεις που αφορούν το παρακράτος, η ΝΔ έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «ο κ. Καλογρίτσας είναι αυτός τον οποίο η ΝΔ αποκαλούσε αναξιόπιστο και απατεώνα που προσπαθεί να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, κάτι που δεν έγινε γιατί τον έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ».
Όμως «ενώ ο Μητσοτάκης μιλούσε ειρωνικά για τα "βοσκοτόπια" του κ. Καλογρίτσα και τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστο, τώρα τον εμφανίζει ως τον πλέον αξιόπιστο και καλεί τους πολίτες να βοσκήσουν στα λιβάδια της αλήθειας του».
Αναφέρουν επίσης για την υπόθεση: «Πρόκειται για μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών, δηλαδή για ανεξόφλητο χρέος 3 εκατ. του κ. Καλογρίτσα σε επιχειρηματικό όμιλο.
Ο κ. Καλογρίτσας δεν επιστρέφει χρήματα που του καταβλήθηκαν για υπεργολαβία έργου και τώρα, εκ των υστέρων, ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δόθηκαν για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι «δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα που υποστηρίζει αυτή τη γραμμή, είναι ο Αντρέας Λοβέρδος, που διώκεται για τη Novartis και του οποίου ο συνεργάτης εμπλέκεται στην υπόθεση του παρακράτους που αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ».
«Ο αντιπερισπασμός, πέρα από φθηνός, είναι εμφανής», σχολιάζουν.
Επίσης στο άτυπο σημείωμα των πηγών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «οι ισχυρισμοί του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του, κ. Λοβέρδου, για δήθεν εικονικά τιμολόγια 3 εκατ. ευρώ, απορρίφθηκαν από την ελβετική Δικαιοσύνη, που τον υποχρέωσε να καταβάλει τα χρήματα αυτά στη CCC».
Και προσθέτουν: «Παρά τους όψιμους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου για δήθεν εικονικά τιμολόγια και εικονικό έργο -ισχυρισμοί που απορρίπτονται από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο-, ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας τον Οκτώβριο του 2016, έναν μήνα δηλαδή αφότου κηρύχθηκε έκπτωτος από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μέσω της εταιρίας του επιβεβαίωνε τη συμμετοχή του στο κατασκευαστικό έργο ως υπεργολάβος, όπως προκύπτει από email της εταιρίας του προς τη CCC, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου».
Επιπλέον σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Καλογρίτσα «μέσω του κ. Λοβέρδου στη μήνυσή του ότι δήθεν με “εντολή Παππά” δόθηκαν τα 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της εφημερίδας “Documento”, αναφέρονται τα εξής: «Η εφημερίδα “Documento”, όπως προκύπτει, δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 από τον κ. Καλογρίτσα.
Την περίοδο εκείνη ωστόσο, τα χρήματα αυτά παρέμεναν δεσμευμένα -ως εγγυητική επιστολή για τον διαγωνισμό για τις άδειες- υπέρ του Δημοσίου ως τον Ιανουάριο του 2017.
Όταν εν τέλει τον Γενάρη του 2017 αποδεσμεύτηκαν τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι υποψήφιοι για τον διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την απόφαση του ΣτΕ, άρα και τα 3 εκατ. ευρώ του κ. Καλογρίτσα, εκείνος είχε ήδη αποχωρήσει από την έκδοση της εν λόγω εφημερίδας».
Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι «επί τέσσερα χρόνια, η ΝΔ υποστήριζε πως ο κ. Καλογρίτσας πήρε δάνεια από την Τράπεζα Αττικής με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει κανάλι.
Τώρα, ξαφνικά, το αφήγημα άλλαξε και υποστηρίζει πως τα πήρε από ιδιώτη;». «Άρα τόσα χρόνια έλεγε ψέματα η ΝΔ;», ρωτούν. Συμπληρώνουν ότι «ακόμα και αν δεχθούμε ότι όντως πήρε χρήματα από ιδιώτη, κάτι που είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης, τότε γιατί είναι μεμπτό αυτό για τη ΝΔ και όχι ότι η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” χρηματοδοτήθηκε και μάλιστα από την ίδια offshore που χρηματοδοτήθηκε και η εταιρία της συζύγου του πρωθυπουργού;».
«Η ΝΔ κάνει πολιτική αξιοποιώντας όσα αναφέρουν μεταξύ τους κάποιοι αντίδικοι σε αγωγές, τα οποία ως γνωστόν δεν μπορεί να είναι όλα αληθή.
Είναι σαν να κάνει πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση όσα έχει πει σε αγωγή του κάποιος για τον Μητσοτάκη», αναφέρουν.
«Έτσι θα γίνει η πολιτική αντιπαράθεση;», σχολιάζουν.
Τονίζουν ότι όμως «αυτά που αποκαλύπτονται για το παρακράτος, δύο μέρες τώρα, δεν είναι ισχυρισμοί σε κάποιες αγωγές αλλά επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ που αποδεικνύουν ανατριχιαστικά πράγματα και εμπλοκή υπουργών της ΝΔ στο παρακρατικό κύκλωμα».
Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «το μόνο σίγουρο είναι πως όταν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισαν ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πληρούσε τους όρους, τον απέκλεισαν από τον διαγωνισμό, διαψεύδοντας τους τότε ισχυρισμούς της ΝΔ για δήθεν “κόκκινο” κανάλι και καναλάρχη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης