Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nordea, JP Morgan, Deutsche Bank: Πλέον μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό

Nordea, JP Morgan, Deutsche Bank: Πλέον μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό
Πλέον μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό, υποστηρίζουν οι Nordea, JP Morgan και Deutsche Bank
Πλέον μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό, υποστηρίζουν με αναλύσεις τους οι Nordea, JP Morgan και Deutsche Bank.
Κατά την εξέταση της αυξανόμενης απόκλισης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ από τα ποσοστά θνητότητας, η Nordea ανέφερε ότι οι νεκροί θα αρχίσουν να αυξάνονται πάλι τον Ιούλιο, δεδομένου ότι η μόλυνση προηγείται.
«Εάν οι θάνατοι δεν αυξηθούν στις αρχές Ιουλίου, τότε πιθανότατα ο ιός είτε εξαπλώνεται σε ένα μέρος του πληθυσμού που δεν είναι τόσο ευαίσθητο, είτε η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα των αυξημένων διαγνωστικών τεστ είτε ο ιός έχει γίνετε λιγότερο θανατηφόρος λόγω καλοκαιριού» προσέθεσε η Nordea και συμπεραίνει:
«Οι επόμενες 6-10 ημέρες θα είναι κρίσιμες».
Σε συνέχεια, επισημαίνεται πως, παρά την έξαρση του κορωνοϊού, οι θάνατοι δεν έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την JP Morgan, η επιδημική καμπύλη όχι μόνο φαίνεται πως επιπεδώνεται, αλλά και οι θάνατοι δεν αυξάνονται.
Αντίθετα, βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.
Μένει λοιπόν να διευκρινιστεί αν οι ειδικοί έκαναν λάθος, που προσδοκούσαν αύξηση των θανάτων, καθώς μάλιστα ο κορωνοϊός συσχετίστηκε με την ισπανική γρίπη.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, πάντως, αυτή η σύγκριση με την ισπανική γρίπη είναι πέρα για πέρα λανθασμένη.
Σε κάθε περίπτωση, η λήψη μέτρων κατά της πανδημίας θα έχει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα μεσοπρόθεσμα, υποστηρίζει η γερμανική τράπεζα.
Άλλωστε, οι καταναλωτές για να ξοδέψουν πρέπει να αισθάνονται σιγουριά ότι δεν κινδυνεύει η υγεία τους, κάτι που δεν θα έκαναν με τον κορωνοϊό να μαίνεται ακόμα και αν τα μαγαζιά παρέμεναν ανοιχτά.
Από την άλλη, μια σημαντική διαφορά μεταξύ της ισπανικής γρίπης και του Covid-19 είναι η ηλικιακή κατανομή των θανάτων, όπως φαίνεται στο διάγραμμα 1.
Σε κάθε περίπτωση, οι ηλικιωμένοι είναι οι πλέον ευάλωτοι.
Αντίθετα, κατά την ισπανική κρίση υπέφεραν και οι νεότεροι.
Στην πραγματικότητα, το ποσοστό θνησιμότητας από πνευμονία εκείνη τη χρονιά μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών ήταν κατά 50% υψηλότερο από αυτό των ηλικιωμένων.
Συνεπώς, τίθεται το εύλογο ερώτημα πώς θα κρίνει η ιστορία τα lockdown, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, καθώς μάλιστα ναι μεν έχουμε αυξημένα κρούσματα, ωστόσο τα ποσοστά θνησιμότητας μειώνονται.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας, όπως μετριέται, είναι περίπου στο 1/3 του επιπέδου που παρατηρήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του Απριλίου.
Το ποσοστό νοσηλείας μειώθηκε ~ 20% κατά 10-15 μονάδες από το δεύτερο εξάμηνο του Απριλίου.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ, αλλά και στις επιλογές του γενικού πληθυσμού σε ό,τι αφορά τα μέτρα αυτοπροστασίας.
Το ποσοστό θνησιμότητας στο νοσοκομείο μειώθηκε κατά ~ 10% από το δεύτερο μισό του Απριλίου.
Όπως καταλήγει η Deutsche Bank, «τελικά τώρα μπορούμε αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό».







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης