Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνολικά 153 αριστεροί οικονομολόγοι προτείνουν τα δωρεάν χρήματα για όλους

tags :
Συνολικά 153 αριστεροί οικονομολόγοι προτείνουν τα δωρεάν χρήματα για όλους
Πάντως στο τέλος Ιουλίου 2020 λήγουν οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις στις ΗΠΑ και ο Trump ετοιμάζει ένα νέο πακέτο τόνωσης των χρημάτων για όλους.
Μόλις το ελικόπτερο που ρίχνει χρήματα απογειωθεί, δεν θα μπορέσει ποτέ να προσγειωθεί ξανά.
Είναι επίσης ο λόγος που όταν μια χώρα βρίσκεται στο δρόμο προς τη σοσιαλιστική ουτοπία, γνωστή ως Βενεζουέλα και τα "δωρεάν χρήματα για όλους" συνήθως οδηγούν τελικά στην οικονομική καταστροφή για όλους.
Και ενώ ο δρόμος προς την κόλαση μπορεί ή όχι να είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, το σίγουρο είναι ότι ανίδεοι σοσιαλιστές κεϋνσιανοί οικονομολόγοι που δεν καταλαβαίνουν ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πλέον διορθώσιμη και η μόνη σύσταση πολιτικής τους είναι μεγαλύτερη δημοσιονομική εκτροπή.
Σύμφωνα με το Reuters, μια ομάδα 153 «αριστερών» οικονομολόγων υπέγραψε μια επιστολή που καλούσε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ και διεθνώς να συνεχίσουν να παρέχουν άμεσες πληρωμές σε μετρητά στους Αμερικανούς έως ότου η οικονομία καταστεί ισχυρότερη.
Και δεδομένου ότι η οικονομία δεν θα γίνει ποτέ ισχυρότερη όσο δεκάδες εκατομμύρια πολίτες λαμβάνουν δωρεάν χρήματα.
Η ομάδα των «κυρίως αριστερών» οικονομολόγων ανέφερε σε μια ανοιχτή επιστολή υπό το Economic Security Project και το The Justice Collaborative ότι οι άμεσες πληρωμές σε μετρητά μπορούν να βελτιώσουν την οικονομική ασφάλεια, να αυξήσουν τις καταναλωτικές δαπάνες και να επιταχύνουν την ανάκαμψη.
Φυσικά, οι άμεσες πληρωμές σε μετρητά τείνουν να επιτυγχάνουν ακριβώς το αντίθετο, αλλά ας μην ενοχλούμε τους «αριστερούς» οικονομολόγους με τόσο ασήμαντα όπως η πραγματικότητα και τα γεγονότα.
«Ο πρώτος γύρος των οικονομικών μέτρων ήταν μια σωτηρία που βοήθησε μερικούς να περάσουν για μερικές εβδομάδες», έγραψαν οι οικονομολόγοι.
Ακόμα και αφού οι επιχειρήσεις αρχίσουν να ανοίγουν εκ νέου και οι θέσεις εργασίας άρχισαν να αυξάνονται, θα υπάρξει σημαντική οικονομική πίεση και η ζήτηση θα συνεχίσει να υποχωρεί εάν οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα να ξοδέψουν.
Η επιστολή υπογράφηκε από 153 οικονομολόγους που έχουν συμβάλει άμεσα ή έμμεσα στην οικονομική κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου του Jason Furman, ο οποίος προέδρευε του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Obama.
O Claudia Sahm, πρώην οικονομολόγος της Fed.
O Darrick Hamilton από το Ινστιτούτο Kirwan για τη Μελέτη της Φυλής και της Εθνικότητας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο και Indivar Dutta-Gupta, συν-εκτελεστικός διευθυντής στο Κέντρο Georgetown για τη φτώχεια και την ανισότητα.
Φυσικά, ορισμένοι από τους υπογράφοντες συμβουλεύουν τον Biden τον υποψήφιο των δημοκρατικών σύμφωνα με το Reuters.
Γιατί τώρα;
Επειδή τα 600 δολάρια προστέθηκαν στα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας οδηγώντας πολλούς αμερικανικούς αντί να αναζητούν εργασία να επιζητούν την απόλυση για να πάρουν το επίδομα ανεργίας.
Πάντως στο τέλος Ιουλίου 2020 λήγουν οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις στις ΗΠΑ και ο Trump ετοιμάζει ένα νέο πακέτο τόνωσης των χρημάτων για όλους.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/CBO%20debt%20forecast%202.12.2020_3.jpg?itok=bm81NwpJ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης