Τελευταία Νέα
Speculator

Περισσότερα από 400 εκατ. έσοδα θα χαθούν το 2020 από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

tags :
Περισσότερα από 400 εκατ. έσοδα  θα χαθούν το 2020 από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις
«Μαύρη» χρονιά διανύουν οι ιδιοκτήτες  βραχυχρόνιων μισθώσεων
«Μαύρη» χρονιά διανύουν οι ιδιοκτήτες  βραχυχρόνιων μισθώσεων αφού οι κρατήσεις  από  τους ξένους τουρίστες κινούνται στα Τάρταρα και οι εναπομείναντες  προσδοκίες των ιδιοκτητών  βασίζεται στον εγχώριο τουρισμό  για τα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε θάλασσα.
Οι ενοικιαστές ακινήτων  - δωματίων εκτιμούν  ότι φέτος οι  απώλειες εσόδων θα ξεπεράσουν  τα 400 εκατ. ευρώ λόγω της πολύ χαμηλής  ζήτησης καθώς οι κρατήσεις  παρουσιάζουν  πτώση  40% στην ηπειρωτική Ελλάδα  δίνοντας  μικρές ελπίδες για περιορισμό ζημιών ενώ αρχικά ανέμεναν  οι κρατήσεις να ήταν μειωμένες  στα επίπεδα του 80%.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου  Συνδέσμου  Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ.)  κ. Ανδρέας Χίου είπε στο ΒΝ ότι διανύουμε μια κακή χρονιά  εξαιτίας του COVID 19 και χιλιάδες ιδιοκτήτες  φέτος θα έχουν μηδενικό εισόδημα.
Η μόνη τους ελπίδα είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή για ατομικές επιχειρήσεις  η οποία  θα είναι σωτήρια  για όσους δεν έχουν άλλους πόρους.  
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις  στα νησιά του Αιγαίου  και του Ιονίου έχουν καταποντιστεί.
Καλύτερο είναι το κλίμα  για τα ακίνητα - διαμερίσματα  στην  ηπειρωτική Ελλάδα   αφού  συντηρείται κυρίως  από τον εσωτερικό τουρισμό.
Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ  υποστηρίζει ότι αρκετοί  ιδιοκτήτες  ακινήτων βραχυχρόνιας  μίσθωσης  για την προσέλκυση ενοικιαστών  στο κέντρο της Αθήνας  κατέβασαν  τις τιμές  έως 35% ανά ημέρα με αποτέλεσμα να προσφέρονται  ακίνητα  προς  ενοικίαση από 20 έως 25 ευρώ την ημέρα ενώ πέρυσι η τιμή ενοικίασης ήταν υψηλότερη των 70 ευρώ.
Προσθέτει  ότι αντίθετα σε περιοχές που υπάρχει ζήτηση οι τιμές «τσίμπησαν»  οι οποίες  να σημειωθεί δεν σηματοδοτεί  αυξημένες  κρατήσεις  και η άνοδος  της τιμής  ανά  διανυκτέρευση σκοπό έχει να περιορίσει τη ζημιά  των προηγούμενων  μηνών.
Μικρές ελπίδες δίνει  και το επιδοτούμενο πρόγραμμα διακοπών «Τουρισμός για  Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση  του υπουργείου από  την Πέμπτη  9 έως και το Σάββατο 11 Ιουλίου θα γίνονται  δεκτές  ανεξαρτήτως  του λήγοντος ψηφίου του ΑΦΜ.
Μέχρι πρότινος η βραχυχρόνια μίσθωση  ήταν μια λύση για την ενίσχυση  του εισοδήματος  ενώ  σήμερα και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας  του COVID 19 υποχρέωσε σε αλλαγή σχεδίων για αρκετούς  ιδιοκτήτες ακινήτων  που θέλουν  να απεμπλακούν από  τη δραστηριότητα  επανατοποθετώντας το ακίνητο στις μακροχρόνιες μισθώσεις  ενώ  κάποιοι άλλοι  προτίμησαν  να βάλλουν πωλητήριο  καθώς πρόκειται  για ανακαινισμένα  διαμερίσματα  ζητώντας  τίμημα αντίστοιχο με αυτό των νεόδμητων ακινήτων. 
Όσοι θεωρούν  ότι πρόκειται για μία  δύσκολη  χρονιά  και η κατάσταση  θα ομαλοποιηθεί  την επόμενη χρονιά προτιμούν  να νοικιάΣουν  το διαμέρισμά τους  με το μήνα.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης