Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβαθμίζει τον κίνδυνο ο Trump, παρά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων - Οι ειρωνείες στον Fauci, η αποχώρηση από τον ΠΟΥ και οι απειλές στα σχολεία

Υποβαθμίζει τον κίνδυνο ο Trump, παρά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων - Οι ειρωνείες στον Fauci, η αποχώρηση από τον ΠΟΥ και οι απειλές στα σχολεία
Με ειρωνείες αντιμετωπίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump τον διευθυντή του αμερικανικού ινστιτούτου λοιμωδών ασθενειών, Dr. Antoni Fauci
(upd2) Την ώρα που ο κορωνοϊός σαρώνει τις ΗΠΑ, με τη χώρα να καταγράφει νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων πάνω από τις 60 χιλ. ο πρόεδρος Donald Trump δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες.
Παρά την έξαρση των κρουσμάτων, ο Trump επιμένει ότι η κατάσταση είναι πολύ καλή, σε αντίθεση με την εκτίμηση του Dr Fauci, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ακόμα στο μέσον τους πρώτου κύματος.
Δήλωσε μάλιστα, ότι θα πιέσεις τους κυβερνήτες των Πολιτειών να επιτρέψουν τη λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβριο.
Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), από τον οποίο αποχώρησαν οι ΗΠΑ, αναμένει αύξηση των κρουσμάτων στις αμερικανικές πολιτείες και επιτάχυνση της πανδημίας.

Ο Trump ειρωνεύεται τον Dr. Fauci, την ώρα που οι ΗΠΑ καταγράφουν νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Με ειρωνείες αντιμετωπίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump τον διευθυντή του αμερικανικού ινστιτούτου λοιμωδών ασθενειών, Dr. Antoni Fauci, την ώρα που η χώρα καταγράφει νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε χθες Τρίτη ότι «δεν συμφωνεί» με την ανάλυση του ανοσιολόγου και συμβούλου του, για την κατάσταση στη χώρα όσον αφορά την πανδημία.
«Η τρέχουσα κατάσταση αληθινά δεν είναι καλή (...). Βρισκόμαστε ακόμα στο μέσον του πρώτου κύματος», είπε τη Δευτέρα ο διευθυντής του αμερικανικού ινστιτούτου λοιμωδών ασθενειών, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη βρίσκεται πλέον σε αισθητά καλύτερη θέση.
Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο συνέντευξης για την εκπομπή της Full Court Press, ο ένοικος του Λευκού Οίκου αντέδρασε έντονα.
«Εγώ νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση.
Δεν συμφωνώ μαζί του», απάντησε, αναφερόμενος στον επιστήμονα, ο οποίος χαίρει μεγάλου σεβασμού και αποτελούσε μέρος του κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού που συστήθηκε στον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ο Dr. Fauciείχε πει να μη φοράμε μάσκες και τώρα λέει ότι πρέπει να φοράμε.
Έχει πει πολλά», συνέχισε ο Trump σε ειρωνικό τόνο.
«Έχουμε κάνει καλή δουλειά.
Θεωρώ ότι σε δύο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες, θα είμαστε σε εξαιρετική θέση», συμπλήρωσε.
Στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 έχουν ξεπεράσει τους 131.000 και τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τα 3 εκατομμύρια, καταγράφεται εδώ και μερικές εβδομάδες ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε νότιες και δυτικές πολιτείες.
Ο Trump υποβαθμίζει τα ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε ημερήσια βάση που καταρρίπτονται το ένα πίσω από το άλλο, αποδίδοντάς τα στο ότι γίνονται πολλά τεστ.
Όμως πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι, σε ομοσπονδιακό και πολύ περισσότερο σε τοπικό επίπεδο, χαρακτηρίζουν την κατάσταση πολύ σοβαρή.

Πιέσεις Trump να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Στο στόχαστρο του Donald Trump έχουν μπει και τα σχολεία, τα οποία απείλησε με διακοπή της χρηματοδότησης.
«Στη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και πολλές άλλες χώρες τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα.
Οι Δημοκρατικοί νομίζουν ότι θα είναι άσχημο γι' αυτούς, πολιτικά, εάν τα σχολεία των ΗΠΑ ανοίξουν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά είναι σημαντικό για τα παιδιά και τις οικογένειες.
Ενδεχομένως να διακοπεί η χρηματοδότηση εάν δεν ανοίξουν!», επισημαίνει σε μήνυμα στο twitter.

Image

Από τα βέλη του Trump δεν ξέφυγε το αμερικανικό CDC λόγω των οδηγιών που δίνει για την επαναλειτουργία των σχολείων.
«Διαφωνώ με το CDC σχετικά με τις πολύ δύσκολες και ακριβές οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων.
Ενώ θέλουν να είναι ανοιχτά, ζητούν να κάνουν πολλά μη πρακτικά πράγματα.
Θα συναντηθώ μαζί τους!!!» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter.

Image

Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών βάζουν ξανά λουκέτο ελπίζοντας να πέσει η καμπύλη των κρουσμάτων της COVID-19 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να είναι ασφαλές για τα σχολεία να ανοίξουν το φθινόπωρο.
Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί 2,992 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού και 131.481 θάνατοι από τη νόσο.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατόπιν εντολής του προέδρου Donald Trump, ο οποίος κατηγορεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό για κακοδιαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.
«Το Κογκρέσο έλαβε ειδοποίηση ότι ο πρόεδρος απέσυρε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας», τόνισε με tweet του ο Robert Menendez, Δημοκρατικός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Biden: Οι ΗΠΑ θα επανενταχθούν στον ΠΟΥ αν εκλεγώ πρόεδρος

Για την ακύρωση της απόφασης του προέδρου τον ΗΠΑ Donald Trump περί αποχώρησης της χώρας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), δεσμεύθηκε ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Joe Biden.
 «Την πρώτη ημέρα της προεδρίας μου, θα επανενταχθώ στον ΠΟΥ και θα υπογραμμίσω και πάλι την παγκόσμια ηγεσία μας», έγραψε ο Biden στο Twitter.
«Οι Αμερικανοί είναι πιο ασφαλείς όταν η Αμερική δεσμεύεται να ενισχύσει την παγκόσμια υγεία», εξήγησε.
Ο Trump ξεκίνησε και επίσημα τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ, υλοποιώντας τις απειλές του να εγκαταλείψει την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, την οποία κατηγορεί ότι άργησε να αντιδράσει στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Η αποχώρηση θα ισχύσει έπειτα από έναν χρόνο, στις 6 Ιουλίου 2021.
Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας και αντίπαλοι του προέδρου επέκριναν την απόφασή του.
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΠΟΥ, που έχει την έδρα του στη Γενεύη, είναι αρμόδιος για την παγκόσμια μάχη εναντίον των ασθενειών και εναντίον της Covid-19, η οποία εξακολουθεί να διαδίδεται στον κόσμο.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε μία ημέρα, ξεπέρασαν τις 60 χιλ. - Στους 1.100 οι νεκροί

Το φράγμα των 60.000 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες ξεπεράστηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου John Hopkins.
Πρόκειται για επίπεδο-ρεκόρ αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα, όπου το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια.
Μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ιδίως στη Νέα Υόρκη, που αποτελούσε αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας, η χώρα γνωρίζει τις τελευταίες εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης στο νότιο και στο δυτικό της τμήμα.
Πάνω από 1.100 άνθρωποι υπέκυψαν COVID-19 στην αμερικανική επικράτεια τις προηγούμενες 24 ώρες.
Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται σε 131.362 νεκρούς αφότου άρχισε.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Donald Trump υποβαθμίζει τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία αποδίδει στο ότι γίνονται πολλά τεστ, όμως πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι σε ομοσπονδιακό και πάνω απ’ όλα σε τοπικό επίπεδο χαρακτηρίζουν την κατάσταση πολύ σοβαρή.
Κατηγορώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα στην πανδημία του κορονοϊού, ο ένοικος του Λευκού Οίκου άρχισε χθες Τρίτη επίσημα τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από αυτή την υπηρεσία του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ ήταν ως εδώ ο κυριότερος χρηματοδότης του ΠΟΫ.
Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου είναι η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στον πλανήτη, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, σε απόλυτες τιμές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης