Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέα δεδομένα δείχνουν σημάδια ανάκαμψης στην ταξιδιωτική βιομηχανία

tags :
Νέα δεδομένα δείχνουν σημάδια ανάκαμψης στην ταξιδιωτική βιομηχανία
Σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης Cardlytics, τα ταξιδιωτικά γραφεία κερδίζουν έδαφος στην κίνηση. Και από πτώση 93% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο έφτασαν στο 68% αρχές Ιουνίου
Τα ταξίδια έχουν καταστραφεί από το συνεχιζόμενο κύμα κορωνοϊού, που “ανοιγοκλείνει” προορισμούς. Αλλά νέα δεδομένα δείχνουν σημάδια ανάκαμψης στους περισσότερους τομείς του κλάδου.
Σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης Cardlytics, τα ταξιδιωτικά γραφεία κερδίζουν έδαφος στην κίνηση. Και από πτώση 93% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο έφτασαν στο 68% αρχές Ιουνίου.
Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών είναι ένας από τους τομείς των ταξιδιών που “χτυπήθηκαν” από την πανδημία περισσότερο. Με μείωση 93% σε ετήσια βάση την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Μεταξύ 11 και 17 Ιουνίου, η αεροπορία είχε ανέβει μόλις 69% σε σύγκριση με το 2019.
Η ξενοδοχειακή βιομηχανία μειώθηκε στο 40% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο τον Ιούνιο του 2019. Σημάδια ανάκαμψης από τη μείωση 86% σε ετήσια βάση που σημειώθηκε τον Απρίλιο στο αποκορύφωμα της ιικής πανδημίας.
Όσον αφορά στη βιομηχανία ενοικίασης αυτοκινήτων, η υπηρεσία υποχώρησε στο 73,8% τον Απρίλιο. Αλλά έχει ανακάμψει στο 40% περίπου από τα τέλη Μαΐου.
Από την άλλη πλευρά, η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει μειωθεί περισσότερο από 80% από τα μέσα Μαρτίου και παραμένει εκεί τον Ιούνιο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης