Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Οι πωλήσεις NPLs μειώνουν τις πιέσεις για τις ιταλικές τράπεζες βραχυπρόθεσμα

Fitch: Οι πωλήσεις NPLs μειώνουν τις πιέσεις για τις ιταλικές τράπεζες βραχυπρόθεσμα
H Fitch Ratings αποτιμά θετικές τις πωλήσεις NPLs από τις ιταλικές τράπεζες
Η επανεκκίνηση των πωλήσεων χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) από τις ιταλικές τράπεζες σε θεσμικούς επενδυτές, μειώνουν τις έντονες πιέσεις για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της γειτονικής μας χώρας βραχυπρόθεσμα, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, οι μειώσεις των NPLs θα αφήσουν τις τράπεζες σε καλύτερη θέση για την επικείμενη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω κορωνοϊού.
Η Fitch αναμένει η οικονομία της Ιταλίας να συρρικνωθεί κατά 9,5% το 2020, πριν τη μερική ανάκαμψη 4,4% το 2021.
Οι αξιολογήσεις των ιταλικών τραπεζών βρίσκονται σε επιτήρηση για υποβάθμιση (Rating Watch Negative, RWN), επισημαίνεται.
«Τον Ιούνιο 2020, η Banca Popolare di Sondrio ολοκλήρωσε την πώληση 35 εκατ. ευρώ τιτλοποιημένων NPLs σε ξένο θεσμικό επενδυτή.
Αυτό θα επιτρέψει στην τράπεζα να αποσυμφορήσει 1 δισεκ. ευρώ του ακαθάριστων δανείων στα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου 2020 και θα μειώσει τον δείκτη ακαθάριστων απομειωμένων δανείων σε κάτω από 10% -από 12% το α’ τρίμηνο 2020.
Στις αρχές Ιουλίου 2020, η BPER Banca ολοκλήρωσε την πώληση του 95% των 23,4 εκατ. ευρώ δανείων, η οποία θα της επιτρέψει να αποσυμφορήσει 1,2 δισεκ. ευρώ.
Οι πωλήσεις θα μειώσουν κάποιες από τις βραχυπρόθεσμες πιέσεις στις αξιολογήσεις των τραπεζών, καθώς η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων αποτελεί βασική ευαισθησία για τις αξιολογήσεις των τραπεζών.
Δύο ακόμη τράπεζες ανακοίνωσαν σχέδια διάθεσης NPLs αυτόν τον μήνα, (…) η UniCredit (…) Banca Monte dei Paschi di Siena», σχολιάζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης