Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Νίκη Biden και αστάθεια στο χρηματιστήριο, απαιτείται έξυπνη αντιστάθμιση

Goldman Sachs: Νίκη Biden και αστάθεια στο χρηματιστήριο, απαιτείται έξυπνη αντιστάθμιση

Νίκη του Joe Biden και αστάθεια «βλέπει» η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ
Νίκη του Joe Biden και αστάθεια «βλέπει» η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, συστήνοντας στους επενδυτές να προετοιμαστούν αναλόγως ώστε να μπορέσουν να αντισταθμίσουν τον όποιον κίνδυνο.
«Τα καθυστερημένα πρωτογενή αποτελέσματα μας οδηγούν στο να προτιμούμε τις αντισταθμίσεις του Δεκεμβρίου από τις αντισταθμίσεις Νοεμβρίου» ανέφεραν οι αναλυτές της τράπεζας στις 7 Ιουλίου.
«Δεδομένης της καθυστέρησης αρκετών εβδομάδων στην οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2000, του αυξημένου όγκου των επιστολικών ψήφων βλέπουμε αυξημένο κίνδυνο εκλογών» προσέθεσαν.
Να σημειωθεί ότι η αγορά προεξοφλεί πως ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, θα αποτελέσει ένοικο του Λευκού Οίκου, κόβοντας πρώτος το νήμα στον αγώνα για την κατάκτηση της προεδρίας.
Επίσης, όπως εκτιμάται, οι Δημοκρατικοί θα αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας και θα διατηρήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η πιθανότητα για νίκη του Biden είναι 62%, για επικράτηση των Δημοκρατικών στη Γερουσία είναι 61% και για τη Βουλή των Αντιπροσώπων 85%.
Να σημειωθεί πως τον Φεβρουάριο η αμερικανική τράπεζα έδινε 43% στον Biden, 30% για τη Γερουσία και 61% για τη Βουλή.
Prediction markets bet against Trump while stocks rise


Οι Δημοκρατικοί θα επικεντρωθούν στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θα επεκτείνουν τις φοροαπαλλαγές, σημειώνεται σχετικώς.
Οι επενδυτές δεν πρέπει να κάνουν σημαντικές αλλαγές στα χαρτοφυλάκιά τους πριν από τις εκλογές, αλλά πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για όλα τα πιθανά αποτελέσματα.
Σε κάθε περίπτωση, ο Trump, εάν επανεκλεγεί, θα συνεχίσει να τηρεί το δόγμα της απορρύθμισης και το «Πρώτα η Αμερική», ενώ, από την άλλη, ο Biden θα αυξήσει τις φορολογικές επιβαρύνσεις και θα εστιάσει στην πράσινη ανάπτυξη και τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.
relates to Goldman Warns Investors to Hedge for U.S. Elections Delay

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης