Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα πτωτική συνεδρίαση παρά τις προσπάθειες από Coca Cola και ΟΤΕ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα πτωτική συνεδρίαση παρά τις προσπάθειες από Coca Cola και ΟΤΕ
ΑΓΟΡΑ: Ούτε σήμερα. Πάμε για αύριο. Μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά δεν τα κατάφερε. Το κλίμα στην Ευρώπη δεν ήταν και το καλύτερο. Ανησυχούν οι επενδυτές για τα κρούσματα. Ο τζίρος αν αφαιρέσουμε τα πακέτα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

Ο γενικός δείκτης βρίσκεται πλέον κοντά στις 640 μονάδες και πρέπει να αντιδράσει για να μην αρχίσουμε να κατεβάζουμε τον πήχη και να ψάχνουμε στηρίξεις. Οι τράπεζες πρέπει να αντιδράσουν. Σκέτη απογοήτευση ήταν πάλι σήμερα.

Ευτυχώς για την αγορά η Coca Cola έβγαλε καλή κίνηση και ο ΟΤΕ. Ο τελευταίος αύριο παίζει χωρίς το μέρισμα. Σταθεροποιητικά η ΔΕΗ και καλή εικόνα από τη Lamda, η οποία παίζει βέβαια στα 6 ευρώ και κάτι ψιλά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -3% ο δείκτης και στις 354,52 μονάδες. Καλό είναι να βγάλει αντίδραση και να μην πάει πάλι προς τις 335 μονάδες. Η Πειραιώς στο -5,33%, η Alpha Bank στο -3,74% και η Εθνική με τη Eurobank κάπως καλύτερα.

FOURLIS: Με όγκο μόλις 22 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 3,93 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας.

JUMBO: Με υψηλό ημέρας στα 17,20 ευρώ δεν κατάφερε να πάει πιο πάνω και γύρισε πίσω. Στα 16,60 ευρώ και στο -2,7% και με όγκο 160 χιλ. τεμάχια. Δε μπορεί βέβαια να έχει κάποιος παράπονο. Άλλες δεν έχουν ανακάμψει.

TITAN: Στα 10,40 ευρώ με όγκο 65 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Άνοιξε στο +20% και έκλεισε στο -20% το προνόμιο. Βέβαια από το ξεκίνημα δεν είχε τις εντολές των προηγούμενων ημερών. Η κοινή έκλεισε στο +20% και στα 2,58 ευρώ. Η απόσταση των δύο είναι μεγάλη, διπλάσια δηλαδή.

INTERTECH: Υπάρχουν πληροφορίες για συζητήσεις με σκοπό την πώληση του ποσοστού που κατέχει ο κ.Κοντομηνάς. Υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο από την περίοδο που έγινε η αύξηση και ουσιαστικά έγινε αλλαγή διοίκησης. Φαίνεται πως ίσως έχουμε εξελίξεις στο θέμα.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2019 ο κ.Κοντομηνάς κατέχει το 29,57% των μετοχών, η εταιρείας Αμοιρίδης-Σαββίδης το 28,45% και η TRAL το 5,02%. Δυο είναι τα θέματα για τη στήλη: Το πρώτο είναι πως ενδεχόμενη αγορά από ήδη μέτοχο ενεργοποιεί τον κανονισμό περί δημοσίων προτάσεων.

Το δεύτερο είναι πως κατά την άποψή μας επειδή ο κ.Κοντομηνάς είχε μέσω εταιρειών του πάρει χρήματα και έγιναν απομειώσεις, αν θα πρέπει να χρήματα να πάνε στον κ.Κοντομηνά ή να εξοφληθούν υποχρεώσεις προς την εισηγμένη.

ΙΝΤΕΤ: Πωλήσεις το 2019 21,1 εκατ. ευρώ από 19,5 εκατ. ευρώ και ζημιά 1,2 εκατ. ευρώ από ζημιά 943 χιλ. ευρώ. Μεγάλο μέρος οφείλεται στις απομειώσεις. Τα μικτά κέρδη ενισχύθηκαν οριακά. Καθαρή θέση 8,3 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 9,6 εκατ. ευρώ με ταμείο 898 χιλ. ευρώ.

Με όγκο μόλις 2 χιλ. τεμάχια η μετοχή έκλεισε στα 0,49 ευρώ και στο +4,26%, ήτοι αποτίμηση 4,1 εκατ. ευρώ, στο μισό δηλαδή της καθαρής θέσης.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Αρέσει στη διοίκηση η πορεία της μετοχής; Αρέσει στους μετόχους αυτό που γίνεται; Στο -10,53% και στα 0,1870 ευρώ με όγκο 60 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο 45 χιλ. τεμάχια στους πωλητές. Αποτίμηση λίγο κάτω από 4 εκατ. ευρώ.

NEWSPHONE: Αρκετός όγκος έγινε σήμερα στη μετοχή. Πάνω που στην αρχή νομίσαμε πως υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη λόγω της ανόδου της μετοχής και την ενεργοποίηση του ΑΜΕΜ, άρχισαν μεγάλες πωλήσεις πάνω στην τιμή της δημόσιας πρότασης.

Αν θα θέλαμε να βρούμε μία δικαιολογία για το σύνολο της σημερινής συμπεριφοράς της μετοχής θα λέγαμε πως μπορεί να «έπεσαν» τηλέφωνα και κάποιοι να μην ερμήνευσαν σωστά. Σε τέτοιες περιπτώσεις δηλαδή ο βασικός μέτοχος είναι πιθανό να έρχεται σε επαφή με επενδυτές ή χρηματιστές και να τους ενημερώνει. Ξέρετε πως πάει...

Αν έγινε αυτό ίσως κάποιοι το ερμήνευσαν ως προοπτική αλλαγής τιμήματος και έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν, αλλά μάλλον δε βγήκε. Υπόθεση κάνουμε βέβαια. Η στήλη είναι με την άποψη πως όσοι έχουν αξιόλογο αριθμό μετοχών θα πρέπει να περιμένουν, εκτός και αν βρουν μία καλή ευκαιρία για τοποθέτηση. Είναι σα να έχουν τα λεφτά τους στην τράπεζα και θα είναι έτσι για καιρό. Αν πάει το ποσοστό πάνω από 88% λέμε τώρα, αξιολογούν εκ νέου.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 4,50 ευρώ και στο -2,17% με όγκο 2 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 31,8 εκατ. ευρώ. Χαμηλό 3 ετών και κάτι για τη μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης