Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το Χαλάνδρι μεταξύ των 11 ευρωπαϊκών πόλεων που θα λάβουν κονδύλια της ΕΕ

tags :
Το Χαλάνδρι μεταξύ των 11 ευρωπαϊκών πόλεων που θα λάβουν κονδύλια της ΕΕ
Το Χαλάνδρι θα λάβει χρηματοδότηση για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου 
Η Επιτροπή και το γαλλικό περιφερειακό συμβούλιο Hauts-de-France, ως διαχειριστική αρχή των Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA), εξέδωσαν τα αποτελέσματα της 5ης και τελευταίας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων.
Τα επιλεχθέντα έργα, που προέρχονται από τις Βρυξέλλες, τη Γάνδη και το Leiedal (Βέλγιο), τη Σόφια (Βουλγαρία), το Χαλάνδρι (Ελλάδα), τη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), τη Φερράρα και τη Βερόνα (Ιταλία), το Tilburg (Κάτω Χώρες), το Κόζιτσε (Σλοβακία) και την Αλμερία (Ισπανία), θα λάβουν περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Τα έργα αφορούν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, την ποιότητα του αέρα, την κυκλική οικονομία και τις δημογραφικές αλλαγές.
Το Χαλάνδρι θα λάβει χρηματοδότηση για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου προκειμένου να υπάρξει συμβολή στην τοπική, πολιτιστική και φυσική κληρονομιά και στην ευημερία των πολιτών του Χαλανδρίου.
Η Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα, αρμόδια για τη συνοχή και τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σχετικά:
«Σήμερα η ΕΕ βοηθά 11 επιπλέον πόλεις να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε λύσεις που αλλάζουν την ζωή των πολιτών.
Οι πόλεις αυτές θα μας δείξουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν ζητήματα που εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους πολίτες, όπως η ποιότητα του περιβάλλοντός τους, και θα αποτελέσουν παραδείγματα που μπορούν να αναπαραχθούν σε όλη την ΕΕ».
Για την τελευταία πρόσκληση, η περιφέρεια Hauts-de-France έλαβε 222 αιτήσεις από 23 κράτη μέλη.
Τώρα που όλες οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων έχουν ολοκληρωθεί, η Επιτροπή και η περιφέρεια Hauts-de-France θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην αξιολόγηση αυτών των εμπειριών ως πηγών έμπνευσης για την πολιτική συνοχής 2021-2027 μέσω μιας στρατηγικής για τη διαχείριση της γνώσης από τις αστικές καινοτόμες δράσεις.
Στο μέλλον, η άμεση στήριξη των αστικών αρχών, ώστε να καινοτομήσουν και να διαμορφώσουν τις πόλεις του αύριο, θα αποτελέσει μέρος της ευρωπαϊκής αστικής πρωτοβουλίας 2021-2027.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης