Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Ο κορωνοϊός σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής καριέρας του Bolsonaro

Βραζιλία: Ο κορωνοϊός σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής καριέρας του Bolsonaro
Υπέκυψε στον κορωνοϊό ο Bolsonaro
Η διαχείριση της πανδημικής κρίσης από τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, ενδέχεται να ρίξει τίτλους τέλους στην πολιτική του καριέρα.
Η «γριπούλα», όπως έλεγε και από την οποία, εντέλει, κόλλησε, έχει διπλασιάσει τους επικριτές του.
Ο Bolsonaro αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Ιουλίου ότι έχει μολυνθεί από τον ιό, ωστόσο ανέφερε ότι αισθάνεται καλά.
Eίπε ότι ο πυρετός έχει πέσει, ενώ συμπλήρωσε ότι μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη μόλυνση λαμβάνοντας υδροξυχλωροκίνη, το φάρμακο κατά της ελονοσίας του οποίου οπαδός υπήρξε ο ιδεολογικός του σύμμαχος Donald Trump, αλλά και αζιθρομυκίνη, ένα αντιβιοτικό για τη θεραπεία του ιού.
Κανένα από τα φάρμακα δεν έχει αποδειχθεί πως προφυλάσσει αποτελεσματικά από την Covid-19.
Πάντως, ο Bolsonaro αρρώστησε ενώ συνεχώς κατά τους προηγούμενους μήνες απέρριπτε την ιδέα πως ο κορωνοϊός συνιστά απειλή.
Μάλιστα, χαρακτήριζε την ασθένεια «γριπούλα», ισχυριζόμενος πως το αθλητικό παρελθόν του τον έχει κάνει άτρωτο.
«Ο Covid-19 σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κυβέρνησής του» δήλωσε ο Robert Muggah, διευθυντής του Igarape Institute, ένα think tank με έδρα το Ρίο ντε Τζανέιρο.
«Ο Bolsonaro θα πληρώσει την απερισκεψία και την ανικανότητά του» συμπλήρωσε ο Muggah, λέγοντας πως η χώρα εξακολουθεί να μένει χωρίς εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Μέχρι σήμερα η Βραζιλία έχει περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια κρούσματα και 66.741 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Αυτό την καθιστά τη δεύτερη τη τάξει χώρα, μετά τις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τις μολύνσεις.
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος για καιρό επέμενε πως δεν χρειάζονται μέτρα για την επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης και ότι η τήρηση κοινωνικής απόστασης είναι μια ανοησία.
Αγνόησε δε δικαστική απόφαση που επέτασσε τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.
Παρ’ όλα αυτά, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, επισημαίνει ο Thomaz Favaro, της Control Risks με έδρα το Σάο Πάολο.
«Στην πραγματικότητα, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο Πρόεδρος Jair Bolsonaro επανέλαβε τα περισσότερα από τα επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν».
Σε ηλικία 65 ετών, ο Bolsonaro ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου λόγω ηλικίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης