Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να αντιδράσει, η αποκοπή του μερίσματος του ΟΤΕ επηρεάζει το γενικό δείκτη

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να αντιδράσει, η αποκοπή του μερίσματος του ΟΤΕ επηρεάζει το γενικό δείκτη
ΑΓΟΡΑ: Η Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά παρά το ρεκόρ των κρουσμάτων, ενώ στην Ευρώπη οι επενδυτές ανησυχούν από την αύξηση των κρουσμάτων. Η Ελλάδα που πάει καλύτερα στο θέμα του Covid-19 βλέπει το ΧΑ να μη μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να καταγράφει μία από τις χειρότερες επιδόσεις.

Φυσικά και σε κάποιες αγορές παίζουν ρόλο οι παρεμβάσεις από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά θεωρούμε πως οι επενδυτές στην Ελλάδα, ίσως προεξοφλούν κάτι άλλο. Να περιμένουν μεγαλύτερη ύφεση, να περιμένουν χειρότερα αποτελέσματα ή απλά να αδιαφορούν για τις ελληνικές μετοχές

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο και στο ξεκίνημα τουλάχιστον η εγχώρια αγορά προσπαθεί να ακολουθήσει. Η αποκοπή του μερίσματος του ΟΤΕ, φρενάρει λίγο την πορεία της. Λίγο μετά το άνοιγμα ο γενικός δείκτης είναι αμετάβλητος με μέτριες συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πρέπει να συμβάλουν παραπάνω αν θέλουμε να δούμε καλύτερη πορεία δεικτών. Στο ξεκίνημα ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται πάνω από 1%. Αντίστοιχη άνοδο καταγράφουν όλες οι συστημικές.

ΟΤΕ: Σήμερα είναι κομμένος. Το μέρισμα ύψους 0,5554 ευρώ αντιστοιχεί σε απόδοση 4,6%. Στο ξεκίνημα η μετοχή υποχωρεί 3% και βρίσκεται στα 11,80 ευρώ.

INTRALOT: Στην επιτήρηση από σήμερα. Το αρνητικά αποτελέσματα που δημοσιεύει ο όμιλος εδώ και πολλά χρόνια, έφεραν το αναμενόμενο. Οι μετοχές λόγω της αρνητικής καθαρής θέσης εντάσσονται στην κατηγορία της επιτήρησης.

Μπορεί η εξέλιξη για κάποιους να ήταν αναμενόμενη, καθώς το συνεχιζόμενο ροκάνισμα της καθαρής θέσης λόγω των ζημιών κάποια στιγμή θα έφερνε αυτό το αποτέλεσμα, ωστόσο, στις τηλεδιασκέψεις, αν και τις παρακολουθούσαν δεκάδες αναλυτές και θεσμικοί του εξωτερικού, δεν υπήρχαν ερωτήσεις για την καθαρή θέση.

Θεωρούμε ότι η διοίκηση του ΧΑ πρέπει να εξετάζει άμεσα τα κριτήρια και να μην περιμένει να περάσει τόσο χρονικό διάστημα για να λάβει την απόφαση ένταξης ή μη στην εν λόγω κατηγορία. Η μετοχή έχει εντολές στην προσυνεδρίαση που δείχνουν άνοιγμα στο -19% περίπου.

ΒΙΣ: Στην επιτήρηση και η συγκεκριμένη καθώς οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες από το 30% των ιδίων κεφαλαίων. Υπενθυμίζεται πως η καθαρή θέση στη λήξη της χρήσης ήταν στα 5,6 εκατ. ευρώ και οι ζημιές ανήλθαν στα 2,6 εκατ. ευρώ. Χθες η μετοχή έκανε υψηλό όγκο για τα δεδομένα της και έκλεισε με άνοδο 10%.

ΛΑΜΔΑ: Η επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση από την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας τους και μετά, αναφέρει η εταιρεία στο ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση του ομολογιακού.

Η μεταβολή του δείκτη Επισκεψιμότητας την τελευταία εβδομάδα πριν την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ανέρχεται σε -28% για το Mediterranean Cosmos, σε -13% για το Golden Hall και σε -47% για το The Mall Athens.

Eπισημαίνεται ότι η Επισκεψιμότητα δεν είναι συγκρίσιμη με την περσινή, όχι μόνο λόγω επίπτωσης Covid19 αλλά και λόγω της μη ταυτόχρονης έναρξης όλων των τομέων δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων.Περαιτέρω, ως προς το The Mall Athens, η επισκεψιμότητα επηρεάστηκε και από το γεγονός ότι η πρόσβαση σε αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό από το Μετρό.

Επίσης, ως προς το Mediterranean Cosmos η επισκεψιμότητα επηρεάστηκε και από την έλλειψη προσέλευσης τουριστών στη χώρα μας, η οποία παραδοσιακά άρχεται τον Ιούνιο σε αυτό το εμπορικό κέντρο.

ΚΛΜ: Λόγω ένταξης της Ιντραλότ στην επιτήρηση παίρνει της θέση της στο γενικό δείκτη. Δεν περιμένουμε να υπάρξουν εισροές, όμως η μετοχή άνοιξε με καλή άνοδο 4,3% και όγκο 8 χιλ. τεμάχια. Θεωρούμε πως πρέπει να αλλάξει επίπεδο η μετοχή και να δει καλύτερη αποτίμηση.

Βλέπουμε μία μεγάλη εντολή αγοράς 50 χιλ. τεμαχίων στο -7% και στα 0,45 ευρώ. Αυτές τις εντολές θα τις θέλαμε πιο ψηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης