Διεθνή

Γερμανία: Αυξήθηκαν κατά +9% οι εξαγωγές, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Γερμανία: Αυξήθηκαν κατά +9% οι εξαγωγές, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Οι εισαγωγές της Γερμανίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,5% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020
Άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές στη Γερμανία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (9/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπης αυξήθηκαν κατά +9% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί ισχυρή πτώση κατά -24%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά +14%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,5% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -16,6% τον Απρίλιο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +12,4%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διευρυνθεί στα 7,6 δισ. ευρώ, έναντι 3,4 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το πλεόνασμα θα διμαορωθεί στα 5,2 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές της Γερμανίας κατέγραψαν την πρώτη τους μηνιαία άνοδο μετά τον Μάρτιο του 2020, στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι εξαγωγές της Γερμανίας υποχώρησαν κατά -29,7% ενώ η αντίστοιχη ετήσια πτώση για τις εισαγωγές διαμορφώθηκε στο -21,7%.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε στα 6,5 δισ. ευρώ, έναντι 13,3 δισ. ευρώ τον ατνίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης