Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στάση αναμονής στην αγορά ομολόγων, με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης

Ευρωζώνη: Στάση αναμονής στην αγορά ομολόγων, με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου CharlesMichel, δήλωσε ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει γρήγορα, αλλά απαιτούνται περαιτέρω διαπραγματεύσεις
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στην αγορά των ομολόγων της Ευρωζώνης, με το βλέμμα στις εξελίξεις που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης.
Σύμφωνα με το Reuters, κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ στην προσεχή σύνοδο της ΕΕ στις 17-18 Ιουλίου, παρά τις διαφωνίες.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, δήλωσε ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει γρήγορα, αλλά απαιτούνται περαιτέρω διαπραγματεύσεις.
Πάντως οι αναλυτές της Mizuhoδεν αναμένουν άμεσα συμφωνία, δηλώνουν ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξοι.
Μια εβδομάδα μόλις πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, οι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης σπεύδουν να συναντήσουν τον άνθρωπο που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο τους: τον Ολλανδό Mark Rutte.
Μετά από τις επισκέψεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας συναντήθηκε και με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel στο Βερολίνο την Πέμπτη - την τελευταία και ίσως πιο σημαντική επίσκεψη σε έναν διπλωματικό χορό που επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην αναμέτρηση της επόμενης Παρασκευής στις Βρυξέλλες.
Ως άτυπος επικεφαλής της συμμαχίας των «αυστηρών τεσσάρων» της ΕΕ, ο Rutte είναι ο άνθρωπος που πρέπει να πείσουν οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρώπης για τα πλεονεκτήματα ενός πακέτου μέτρων που αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ο Giuseppe Conte της Ιταλίας, ο Pedro Sánchez της Ισπανίας και ο António Costa της Πορτογαλίας θα κατευθυνθούν στη Χάγη την επόμενη εβδομάδα για να συναντηθούν επίσης με τον Ολλανδό.
Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου παραμένει αμετάβλητη στο -0,44%, κοντά στα χαμηλά εβδομάδες.
Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου παραμένει επίσης αμετάβλητη στο 1,28%.
Image
 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης