Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τούρκοι αξιωματούχοι: Αύριο (10/7) η απόφαση του ΣτΕ για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Τούρκοι αξιωματούχοι: Αύριο (10/7) η απόφαση του ΣτΕ για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί
Τούρκοι αξιωματούχοι προβλέπουν ότι η απόφαση του τουρκικού ΣτΕ που θα ανοίξει τον δρόμο για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αναμένεται αύριο (10/7/2020)
Αύριο (10/7/2020) αναμένουν στην Τουρκία την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ, ότι η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε μουσείο το 1934 ήταν παράνομη.
Πρόκειται για μια απόφαση που θα ανοίξει τον δρόμο στην Τουρκία για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, παρά τις διεθνείς ανησυχίες.
«Αναμένουμε ότι η απόφαση θα είναι ακυρωτική και θα εκδοθεί την Παρασκευή» δήλωσε στο Reuters κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, έχει προτείνει τη μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας, του ναού του έκτου αιώνα που έχει περιληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO και είναι σήμερα ένα από τα μνημεία της Τουρκίας που δέχονται τις περισσότερες επισκέψεις.
«Η προοπτική μιας τέτοιας ενέργειας έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ Αμερικανών, Ρώσων και Ελλήνων αξιωματούχων πριν από την ετυμηγορία του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Τουρκίας, το οποίο πραγματοποίησε ακροαματική συνεδρίαση για το θέμα την περασμένη Πέμπτη» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης