Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείει εξεταστική για Παππά λόγω Καλογρίτσα - Παραμένει στο κάδρο ο Τσίπρας

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείει εξεταστική για Παππά λόγω Καλογρίτσα - Παραμένει στο κάδρο ο Τσίπρας
Η κυβέρνηση διατηρεί στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο συνεχίζει να ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις
Ανοιχτό το θέμα εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, μετά τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, αφήνει η κυβέρνηση.
«Μετά από τις εξελίξεις στη έρευνα από τη Δικαιοσύνη, θα δούμε πώς θα μεταφερθεί στη Βουλή.
Εμείς εικάζουμε ότι θα μεταφερθεί» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Όλες οι επιλογές ακόμη και για εξεταστική είναι ανοιχτές» πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διατηρεί στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα από τον οποίο συνεχίζει να ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τη δράση του κ. Παππά αλλά και για τους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα ότι το Μέγαρο Μαξίμου τότε είχε πλήρη γνώση των εξελίξεων.
«Είμαστε στη φάση αποτύπωσης της πολιτικής ευθύνης και ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί και να μην υπεκφεύγει.
Το νομικό σκέλος της υπόθεσης αφορά τη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Πέτσας.
Ερωτηθείς «εάν είναι ανοιχτά και για τον κ. Τσίπρα όσα ισχύουν για τον κ. Παππά» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ας μη βιαζόμαστε».

Οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχικές καταγγελίες του, ο κ. Καλογρίτσας ανέφερε ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC του Σάμερ Χούρυ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.
Όταν μάλιστα είχε ερωτηθεί ποιο είναι το «White House», η απάντηση έδειχνε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά.
 
Έρχεται εισαγγελική έρευνα

Η ιστορία πάντως με τις καταγγελίες Καλογρίτσα φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια καθώς δεν αποκλείεται να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα.
Την ανάγκη να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη και τις αρχές οι ύποπτες συναλλαγές σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που αποκαλύπτονται από την αγωγή και τη μήνυση Καλογρίτσα τόνισε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «το 2016 επιχειρήθηκε μια προσπάθεια χειραγώγησης του μιντιακού τοπίου».
Υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε μιλήσει το 2016 για τα βοσκοτόπια προσθέτοντας ότι «αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε γιατί υπήρχαν θεσμικά αντίβαρα όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας».
«Υπάρχουν αποκαλύψεις πρωτοφανείς που πρέπει να απαντηθούν» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης