Πολιτική

Δριμεία αντιπαράθεση Γεννηματά - Τσίπρα στη Βουλή για τις διαδηλώσεις και την...αριστερά

tags :
Δριμεία αντιπαράθεση Γεννηματά - Τσίπρα στη Βουλή για τις διαδηλώσεις και την...αριστερά
Πυρά αντάλλαξαν Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στις διαδηλώσεις.
O  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο του Κίνηματος Αλλαγής, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» το γεγονός ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.
«Το νομοσχέδιο αυτό λοιπόν, από όπου και να το πιάσει κανείς, είναι ντροπή για κάθε δημοκρατικό πολίτη.
¨Όπως ακόμη μεγαλύτερη ντροπή είναι να το ψηφίζει το νομοσχέδιο αυτό η κα Γεννηματά.
Εντάξει η Ελληνική λύση.
Και είναι ντροπή απέναντι στη ιστορία της Δημοκρατικής παράταξης.
*Με τέτοιες αποφάσεις απομακρύνονται, έρχονται σε ρήξη με τη δημοκρατική παραδοση. Δικαίωμά τους είναι.
Αλλά να μη στεναχωριούνται που η δημοκρατική παράταξη στον τόπο θα έχει συνέχεια. Και έχει συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν την οργισμένη απάντηση της Φώφης Γεννηματά.
«Το Κοινωνικό Συμβόλαιο το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας γράφτηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Παράταξη την οποία πολέμησε ο κ. Τσίπρας λυσσαλέα» είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε: «Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις, να ασπάζεσαι τις λογικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μην βρεθεί η χώρα σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας» σημείωσε.
«Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους» συνέχισε.
«Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι στα εθνικά θέματα, για να κάνεις το καλό παιδί. Είναι ντροπή κ. Τσίπρα να βλέπεις δίπλα σου το παρακράτος» υπογράμμισε και συνέχισε: «Είναι ντροπή να δίνεται συγχωροχάρτι στη διακυβέρνηση Καραμανλή και σήμερα να θυμάστε τα λάθη της επειδή αισθάνεστε ότι δεν τον έχετε πια ανάγκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης