Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ακυρώθηκε το ταξίδι του Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ - Η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

Ακυρώθηκε το ταξίδι του Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ - Η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας
Το ταξίδι του Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ ήταν προγραμματισμένο για τις 20 Ιουλίου
Σε ακύρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, που ήταν προγραμματισμένο για τις 20 Ιουλίου, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν προσκεκλημένος του Αμερικανού ομολόγου του Mark Esper Έσπερ μετά την αναβολή, λόγω κορωνοϊού, της μεταξύ τους συνάντησης στις 23 Μαρτίου.
Μάλιστα, στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική πλευρά έδειξε απροθυμία να υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα με υπουργούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ και μάλιστα φαίνεται ότι προτάθηκε να πραγματοποιηθεί η επικοινωνία στην Ουάσινγκτον μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που ωστόσο μπορεί να συμβεί και χωρίς ο κ. Παναγιωτόπουλος να μεταβεί στις ΗΠΑ.
Στον αντίποδα, όμως, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες.
«Ο υπουργός Άμυνας Έσπερ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το Αμερικανικό Κογκρέσο ανυπομονούν να καλωσορίσουν τον υπουργό Παναγιωτόπουλο στις ΗΠΑ μόλις μπορέσει να ταξιδέψει.
Αναφορές στον τύπο που υποδηλώνουν ότι η επίσκεψη ακυρώθηκε λόγω του επιπέδου των προγραμματισμένων ραντεβού, με τις σχέσεις της Ελλάδας με οποιαδήποτε άλλη χώρα ή ότι είχαν προγραμματιστεί μόνο διαδικτυακές συναντήσεις είναι εντελώς ψευδείς» αναφέρεται σε ανάρτηση της πρεσβείας στο Twitter.

Image

Οι φήμες περί… δυσαρέσκειας

Πάντως, κάποιοι κάνουν λόγο για… ψυχρότητα από την πλευρά των ΗΠΑ λόγω της συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας για τις γαλλικές φρεγάτες Βelh@rra.
Μάλιστα, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να «κλείσει» η συμφωνία με τις σχετικές υπογραφές όχι μόνο για τις φρεγάτες, αλλά και για διάφορα άλλα διμερή στρατιωτικά θέματα, υπό τη σκιά της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και της γενικής τουρκικής προκλητικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης