Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εκπρόσωπος Haftar: Εάν κερδίσει η Τουρκία η Λιβύη θα γίνει σαν τα κατεχόμενα στην Κύπρο

Εκπρόσωπος Haftar: Εάν κερδίσει η Τουρκία η Λιβύη θα γίνει σαν τα κατεχόμενα στην Κύπρο
Εκπρόσωπος Haftar: Αν πετύχουν οι Τούρκοι η Λιβύη θα γίνει σαν τα κατεχόμενα της Κύπρου
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγός al Mismari, δήλωσε πως η πραγματική μάχη που λαμβάνει χώρα στη Λιβύη είναι μεταξύ του λιβυκού λαού και των «Τούρκων εισβολέων».
Παράλληλα προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση που οι Τούρκοι τα καταφέρουν, θα μείνουν στη Λιβύη για πάντα και η Λιβύη θα γίνει σαν την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκοκυπριακή Kıbrıs Postası.
«Εάν συνεχίσουμε να παραμένουμε σιωπηλοί, η κυριαρχία της Λιβύης θα μεταφερθεί στην Άγκυρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο al Mismari, ο οποίος φανερά εξοργισμένος από την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας H. Akar στην Τρίπολη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση Sarajj για την ελευθερία κινήσεων που έχει παραχωρήσει στην Τουρκία να παρεμβαίνει τόσο πολύ στη χώρα.
«Ο υπουργός Akar μίλησε στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς του για την οθωμανική κληρονομιά και την τουρκική ιστορία στη Λιβύη», είπε.
Σύμφωνα με τον al Mismari, η Τουρκία προετοιμάζει τις συμμαχικές της δυνάμεις, για μια νέα επίθεση εναντίον του LNA.
Ο al Mismari είπε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να επεκτείνει τον έλεγχό της σε όλη τη δυτική Λιβύη και προμηθεύει μισθοφόρους παραστρατιωτικούς για να φτάσει στα νοτιοδυτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης