Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης χωρίς τέλος ο κορωνοϊός, καταρρίπτει ρεκόρ σε HΠΑ και Λατινική Αμερική - Στους 555 χιλ. οι νεκροί, στα 12,29 εκατ. τα κρούσματα

Εφιάλτης χωρίς τέλος ο κορωνοϊός, καταρρίπτει ρεκόρ σε HΠΑ και Λατινική Αμερική - Στους 555 χιλ. οι νεκροί, στα 12,29 εκατ. τα κρούσματα
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον SARS-CoV-2 είναι τριπλάσιος από αυτόν των περιπτώσεων πολύ βαριάς γρίπης που καταγράφονται σε ετήσια βάση
(upd2)Σε εφιάλτη δίχως τέλος εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοίού, με το επίκεντρο να βρίσκεται στη Λατινική Αμερική, την ώρα που τα κρούσματα διεθνώς έχουν ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια, καθώς αυξάνονται τα τεκμήρια πως ο ιός ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες, μεταδίδεται μέσω του αέρα.
Στις ΗΠΑ, o Dr Fauci προειδοποιεί ότι η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή, την ώρα που ο πρόεδρος Trump εξακολουθεί να υποβαθμίζει τον κίνδυνο, αποδίδοντας τα αυξημένα κρούσματα στη διενέργεια πολλών τεστ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom, η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου σε πολλές περιοχές και η κατάσταση επιδεινώνεται.
Την ίδια ώρα, τα νέα από την Ιαπωνία δεν είναι καλά, όσον αφορά το φάρμακο Avigan, καθώς τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής είναι ασαφή.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον SARS-CoV-2 είναι τριπλάσιος από αυτόν των περιπτώσεων πολύ βαριάς γρίπης που καταγράφονται σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις στατιστικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Πολλές από τις χώρες οι οποίες έχουν υποστεί σκληρά πλήγματα χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν επιβάλει για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ σε άλλες, όπως στην Κίνα και στην Αυστραλία, επιβάλλονται εκ νέου μέτρα σε τοπικό επίπεδο εξαιτίας αναζωπυρώσεων.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι οι ραγδαίες μεταβολές στην εργασιακή και κοινωνική ζωή ενδέχεται να διαρκέσουν ωσότου να είναι διαθέσιμο εμβόλιο.
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανακοινώθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου.
Χρειάστηκαν149 ημέρες προτού τα κρούσματα να φθάσουν τα 6εκατομμύρια και μόλις 39 ημέρες για να διπλασιαστούν υπερβαίνοντας τα 12 εκατομμύρια, σημειώνει το Reuters.
Έχουν ανακοινωθεί πάνω από 551.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέχρι εδώ, αριθμός που συγκρίνεται με αυτόν που καταγράφεται συνήθως μέσα σε έναν χρόνο εξαιτίας της γρίπης.
Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε τη 10η Ιανουαρίου στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας.
Κατόπιν, τα κρούσματα μόλυνσης και τα θύματα άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία, πρώτα στην Ευρώπη, κατόπιν στις ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ καταγράφηκε ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που αποτελεί παγκόσμιο θλιβερό ρεκόρ (56.818) την 3η Ιουλίου, όταν τα κρούσματα μόλυνσης πέρναγαν το όριο των 11 εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο.
Η στρατηγική της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump για την αντιμετώπιση της πανδημίας αμφισβητείται έντονα.
Σύμφωνα με το Reuters, η πανδημία εξαπλώνεται πλέον με τον ταχύτερο ρυθμό στη Λατινική Αμερική.
Συνολικά, στην αμερικανική ήπειρο καταγράφονται πάνω από τα μισά κρούσματα παγκοσμίως και σχεδόν οι μισοί θάνατοι.
Βραζιλία και ΗΠΑ έχουν καταγράψει περί το 45% των νέων κρουσμάτων στον πλανήτη από την 1η Ιουλίου.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι 12.342.043 και οι θάνατοι ανέρχονται σε 556,.383
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 3.144.472και σε νεκρούς με 133.677
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 69.184 και σε κρούσματα με 1.755.779
- Τρίτη σε νεκρούς η Βρετανία με 44.687 και έβδομη παγκοσμίως σε κρούσματα με 289.154
- Τρίτη σε κρούσματα η Ινδία με 793.802 και 21.604 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 706.240 και 10.826 νεκρούς
- Όγδοη σε κρούσματα η Ισπανία με 253.056 και 28.401 νεκρούς
- Ένατη σε κρούσματα η Ιταλία με 242.363 και τέταρτη σε νεκρούς με 34.926
- Στις 29.982 οι νεκροί στη Γαλλία, 207.356 τα κρούσματα
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 199.001 και οι νεκροί σε 9.057
Image

ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε μία ημέρα, ξεπέρασαν τις 65 χιλ. - Στους 1.000 οι νεκροί

Νέο θλιβερό ρεκόρ 65.500 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκε χθες Πέμπτη μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου John Hopkins.
Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία έχει πλέον ξεπεράσει τα 3,11 εκατομμύρια.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις την Τρίτη, με πάνω από 60.200 νέα κρούσματα σε μια μέρα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.
Η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας εντείνεται στις ΗΠΑ, οι οποίες γνωρίζουν εδώ και μερικές εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης σε νότιες και δυτικές πολιτείες της χώρας, που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς.
Ειδικοί φοβούνται ότι η καμπύλη των θανάτων σύντομα θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά με τα κρούσματα μόλυνσης. 1.000 άνθρωποι υπέκυψα στην COVID-19 στην αμερικανική επικράτεια τις προηγούμενες 24 ώρες.
Συνολικά, η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 133.195 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση», επισήμανε χθες Πέμπτη ο ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Dr. Fauci, ο οποίος είναι σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την κρίση.
Η επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας έγινε με σοβαρές παραλείψεις όσον αφορά τα μέτρα που είχαν συσταθεί, στηλίτευσε ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης που οργάνωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Hill. «Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε.
Είναι ανάγκη να το ξανασκεφτούμε και να ενεργήσουμε διαφορετικά».
«Θεωρώ ότι οι πολιτείες πρέπει να αναστείλουν τις διαδικασίες άρσης των μέτρων περιορισμού», έκρινε ακόμη ο ειδικός, αν και έσπευσε να συμπληρώσει πως «δεν πιστεύω ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο πλήρες κλείσιμο» της οικονομίας.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Donald Trump από την πλευρά του επιμένει υποβαθμίζει τα αλλεπάλληλα θλιβερά ρεκόρ.
«Για εκατοστή φορά, ο λόγος για τον οποίο έχουμε τόσα κρούσματα, σε σύγκριση με άλλες χώρες που πολύ απέχουν από το να πηγαίνουν τόσο καλά όσο εμείς, είναι πως εμείς κάνουμε πολύ περισσότερα και καλύτερα τεστ», διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη μέσω Twitter.

Βραζιλία: 1.220 νεκροί εξαιτίας της COVID-19, 42.619 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι κατέγραψε άλλους 1.220 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 42.619 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.
Συνολικά, στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί ως εδώ 69.184 θάνατοι επί συνόλου 1,7 εκατομμυρίων μολύνσεων αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της η πανδημία του κορωνοϊού.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro είναι «καλά» στην υγεία του, μερικές ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.
Ο Bolsonaro «βαίνει καλώς, χωρίς επιπλοκές», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της βραζιλιάνικης προεδρίας.
«Η υγεία του είναι καλή και παρακολουθείται από την ιατρική ομάδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας», προστίθεται.

Μεξικό: 730 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, νέο θλιβερό ρεκόρ 7.280 κρουσμάτων

Άλλοι 730 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στο Μεξικό, όπου σημειώθηκε νέο θλιβερό ρεκόρ 7.280 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το μεξικανικό υπουργείο Υγείας χθες Πέμπτη.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον φθάσει τους 33.526 νεκρούς επί συνόλου 282.283 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Το προηγούμενο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στο Μεξικό είχε καταγραφεί μόλις την προηγουμένη, όταν διαγνώστηκαν 6.995.
Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα.

Ινδία: Νέο ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού, πλησιάζουν τις 800 χιλ.

έο αριθμό ρεκόρ 26.506 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε η Ινδία, καθώς οι αρχές επέβαλαν εκ νέου καραντίνα στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας και σε βιομηχανικό κέντρο με εργοστάσια αυτοκινήτων, φαρμάκων και ζυθοποιίες.
Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των προσβεβλημένων με SARS-CoV-2 πλησιάζει τους σχεδόν 800.000 στην τρίτη σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Οι θάνατοι από Covid-19 στην Ινδία ανέρχονται πλέον σε 21.000 από τον Ιανουάριο που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα νέου κορονοϊού εκεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Περίπου το 60% των κρουσμάτων της χώρας εντοπίζονται στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπως και στο κρατίδιο Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας Μουμπάι, και στο νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Naredra Modi, η οποία αγωνιούσε να ξαναθέσει σε κίνηση την οικονομία της χώρας μετά το πλήγμα που υπέστη από την επιδημία της Covid-19 και να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους εκατομμύρια άνθρωποι, χαλάρωσε στις αρχές Ιουνίου μια πρώτη καραντίνα που είχε επιβάλει τον Μάρτιο στο 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους της.
Ωστόσο μια έξαρση των κρουσμάτων αναγκάζει πόλεις που αποτελούν μεγάλα βιομηχανικά κέντρα και κρατίδια να επιβάλλουν περιορισμούς σε τοπικό επίπεδο.
Απαγόρευση κυκλοφορίας 9 ημερών επιβλήθηκε στην Αουρανγκαμπάντ, μια βιομηχανική πόλη στην Μαχαράστρα, για να περιοριστεί μια έξαρση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, η οποία έχει επηρεάσει τη λειτουργία αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Bajaj Auto.
"Οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να πάνε σήμερα στη δουλειά τους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας", δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Bajaj Auto Θενγκάντε Μπατζιράο.
Στην Αουρανγκαμπάντ βρίσκονται μονάδες παραγωγής των ŠKODA AUTO Volkswagen India Pvt. Ltd., κατασκευαστικές μικρών εξαρτημάτων αυτοκινήτων, φαρμακευτικές εταιρείες, όπως η Ajanta Pharma, αλλά και ζυθοποιίες, όπως η Carlsberg και η Heineken.
Το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, το Ουτάρ Πραντές, θα επιβάλει καραντίνα για δυο μέρες από αργά σήμερα το βράδυ, καθώς τα κρούσματα εκεί ξεπέρασαν τα 32.000, αναφέρει παράλληλα σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η κυβέρνηση του κρατιδίου.

Αυστραλία: Θλιβερό ρεκόρ 288 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες στη Βικτόρια

Οι αρχές στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν νέο ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους τόνισε πως εντοπίστηκαν 288 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες και συνέστησε στους κατοίκους στη μητροπολιτική περιοχή της Μελβούρνης να φορούν μάσκες όταν βγαίνουν από το σπίτι.
Μέχρι το πρόσφατο ξέσπασμα που οδήγησε στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Βικτόρια, η Αυστραλία θεωρείτο ότι συγκριτικά τα είχε πάει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού: οι αρχές έχουν καταγράψει 106 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 9.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ωστόσο με δεδομένη τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει στο μισό — σε περίπου 4.000 εβδομαδιαίως — τον αριθμό των πολιτών της Αυστραλίας στους οποίους θα δίνονται άδειες να επιστρέφουν από το εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Γερμανία: Έξι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 395 κρούσματα σε 24 ώρες

Άλλοι έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 395 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 9.054 νεκρούς επί συνόλου 198.178 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Νότια Αφρική: 129 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, νέο θλιβερό ρεκόρ 13.674 κρουσμάτων

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Ζουέλι Εμκίζε ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 129 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 13.674 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στις αρχές Μαρτίου.
Ο Εμκίζε ανέλυσε κατά επαρχίες τον ημερήσιο απολογισμό: «ένας θάνατος σημειώθηκε στο Βόρειο Ακρωτήριο, 26 στην Κουαζούλου-Νατάλ, 28 στο Ανατολικό Ακρωτήριο, 37 στη Χαουτένγκ και 37 στο Δυτικό Ακρωτήριο».
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο έφθασε έτσι τους 3.720 νεκρούς.
Η Χαουτένγκ ξεπέρασε το Δυτικό Ακρωτήριο και είναι πλέον η επαρχία όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης (81.546), διευκρίνισε ο Εμκίζε.
Συνολικά, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί ανέρχονται σε 238.339.
Ο Ζουέλι Εμκίζε εξέφρασε πάντως ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα τεστ που έχουν διενεργηθεί στη χώρα ξεπέρασαν πλέον τα 2 εκατομμύρια, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο επίτευγμα».

«Όχι» από τη Βρετανία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα εμβόλια

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να μην ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγορά και διανομή εμβολίων με σκοπό την πρόληψη των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, διότι ανησυχεί πως θα έχει μεγάλες και δαπανηρές καθυστερήσεις στην εξασφάλιση των δόσεων των εμβολίων που θα χρειαστεί, έγραψε χθες Πέμπτη η εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ειδοποιηθεί για την απόφαση του Λονδίνου σήμερα, κατά τις πηγές της Telegraph.
Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα πιστεύεται πως πρότεινε η χώρα να αποσυρθεί από τις συνομιλίες για την ένταξή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διότι δεν έλαβε «επαρκείς εγγυήσεις» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξασφαλίσει τον αριθμό των δόσεων των εμβολίων που χρειάζεται έγκαιρα, πρόσθεσε η εφημερίδα.
Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η ένταξη της χώρας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα μπορούσε να καθυστερήσει τη διανομή και αξιοποίηση ενός δυνητικά επιτυχούς εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά έως και έξι μήνες, σύμφωνα με την Telegraph, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση του Boris Johnson.
Το δημοσίευμα για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης καταγράφεται μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες κατά τους οποίους οι δύο πλευρές είχαν αρχίσει συνομιλίες για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα εντασσόταν στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Ιαπωνία: Ασαφή τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής του Avigan κατά της Covid-19

Ασαφή ήταν τα αποτελέσματα κλινικής έρευνας που έγινε για το φάρμακο Avigan της Fujifilm Holdings Corp για τη θεραπεία της Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα Ιάπωνες ερευνητές.
Όπως μεταδίδει το Reuters, αν και οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο αυτό από νωρίς κατά την κλινική δοκιμή έδειξαν μεγαλύτερη βελτίωση από αυτούς που έλαβαν καθυστερημένα δόσεις του, τα αποτελέσματα δεν ήταν στατιστικά σημαντικά, δήλωσε ο ερευνητής του Fujita Health University Γιοχέι Ντόι.
Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα μετά την ολοκλήρωση κλινικής δοκιμής που έγινε μεταξύ του Μαρτίου και του Μαΐου σε 89 ασθενείς στην Ιαπωνία.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Sinzo Abe είχε δηλώσει ότι ήλπιζε το φάρμακο αυτό να εγκριθεί ως θεραπεία για την Covid-19 τον Μάιο, αλλάη έλλειψη ασθενών στην Ιαπωνία καθυστέρησε την πρόοδο των κλινικών δοκιμών.
Αυτό έχει λάβει έγκριση ως θεραπεία για την Covid-19 στη Ρωσία και την Ινδία.
Γνωστό γενικά ως φαβιπιραβίρη, το Avigan αναπτύχθηκε από θυγατρική της Fujifilm και εγκρίθηκε στην Ιαπωνία ως επείγουσα θεραπεία για τη γρίπη το 2014.
Τον Μάρτιο αυξήθηκε το ενδιαφέρον για το φάρμακο αυτό, μετά τη δήλωση Κινέζου αξιωματούχου ότι δείχνει να βοηθάει ασθενείς να αναρρώσουν από την Covid-19. Τώρα αποτελεί αντικείμενο τουλάχιστον 25 κλινικών δοκιμών που γίνονται στον κόσμο.
Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει καλέσει την Fujifilm να τριπλασιάσει τα εθνικά αποθέματα του φαρμάκου και να δεσμευτεί να το δώσει σε χώρες που θα το ζητήσουν.
Για το φάρμακο αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες, καθώς έχει δείξει να προκαλεί γενετικές ανωμαλίες σε δοκιμές σε ζώα.

Νορβηγία: Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από και προς 20 ευρωπαϊκές χώρες από 15/7

Τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από και προς περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες θα άρει η Νορβηγία από τις 15 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας καθώς και από και προς κάποιες επαρχίες της γειτονικής Σουηδίας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Νορβηγία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά ανήκει στην ζώνη Σένγκεν, έχει επιβάλει ορισμένους από τους αυστηρότερους πανευρωπαϊκά περιορισμούς για τα ταξίδια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης