Ευρωπαϊκή «πηγή»: Σημαντικός εταίρος, η Τουρκία, αλλά υπάρχουν ζητήματα - Να αλλάξει στάση σε Ανατ. Μεσόγειο και Λιβύη

Ευρωπαϊκή «πηγή»: Σημαντικός εταίρος, η Τουρκία, αλλά υπάρχουν ζητήματα - Να αλλάξει στάση σε Ανατ. Μεσόγειο και Λιβύη
Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα (13/7/2020)
Αλλαγή στάσης όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη ζητά από την Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η ΕΕ δεν επιζητεί την κλιμάκωση» δήλωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε «πρέπει να αξιολογήσουμε τα πάντα και κυρίως ό,τι έχει κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη».
«H Tουρκία είναι σημαντικός εταίρος, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα» σημείωσε.
Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell, αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών για το πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα και τις επαφές του με τους Τούρκους αξιωματούχους.
«Χρειάζεται να δούμε αλλαγή στάσης από την πλευρά της Τουρκίας κυρίως στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης όπου βλέπουμε την ένταση να ανεβαίνει» τόνισε η Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή και επεσήμανε ότι η ΕΕ «υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες και τα συμφέροντά της».
Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα (13/7/2020).
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS