Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: «Άλμα» +19,6% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020

Γαλλία: «Άλμα» +19,6% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020
Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (10/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +19,6% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, αντιστρέφοντας τις απώλειες της τάξεως του -20,6% που είχαν καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη άνοδος που σημειώθηκε κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι η αύξηση θα περιοριστεί στο +15,4%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας υποχώρησε κατά -23,4% έναντι ετήσιας πτώσης -35% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -24%.
Όσον αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου, σημειώθηκε «άλμα» της τάξεως του +22% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -22,3% τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στο +22,8%.
Σε σχέση με τον Μάιο του 2019, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε κατά -25,2%, περιορίζοντας τις απώλειες της τάξεως του -37,9% που είχαν σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές εκιτμούσαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -23,6%.
Επιπλέον, η παραγωγή στα ορυχεία και τα λατομεία της χώρας αυξήθηκαν κατά +9,2% σε μηνιαία βάση, ενώ η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου «εκοξεύθηκε» κατά +118,5% τον Μάιο.
Κατά τη διάρκεια του τριμήνου Μαρτίου-Μαΐου 2020, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε κατά -25,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -23,4%.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης