Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel: Κυκλοφορεί συμβιβαστική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης - Νέες επαφές με Γερμανία και «4»

Michel: Κυκλοφορεί συμβιβαστική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης - Νέες επαφές με Γερμανία και «4»
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προτείνει τη μείωση του επόμενου προϋπολογισμού στο 1,074 τρισ. ευρώ
Για συμβιβαστική πρόταση όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.
«Είχα διαπραγματεύσεις με όλους τους ηγέτες της ΕΕ» δήλωσε σήμερα (10/7/2020) και συμπλήρωσε «κυκλοφορεί συμβιβαστική πρόταση σχετικά με το σχέδιο ανάκαμψης».
Όπως επεσήμανε η πρόταση της Κομισιόν παραμένει στα 750 δισ. ευρώ, ενώ θα διεξαχθούν νέες επαφές με Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Σουηδία με πραγματικούς όρους στη βάση του 2020 και του εφάπαξ ποσού.
«Στον επόμενο προϋπολογισμό θα διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ δανείων και επιχορηγήσεων» τόνισε ο ίδιος, προτείνοντας τη μείωση του επόμενου προϋπολογισμού του μπλοκ στο 1,074 τρισ. ευρώ.
Παράλληλα, πρότεινε ένα ταμείο ύψους 5 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για να αντισταθμιστεί το σοκ του Brexit όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει οριστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη του έτους.
Η αποτυχία του Λονδίνου και των Βρυξελλών να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη μελλοντική τους σχέση, ειδικά την εμπορική, θα έχει επιπτώσεις δυνητικά καταστροφικές καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε στασιμότητα εδώ και μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης