Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Orban για βέτο στο Ταμείο Ανάκαμψης: Τα 750 δισ. ευρώ πρέπει να διανεμηθούν δίκαια και με ευελιξία

Απειλές Orban για βέτο στο Ταμείο Ανάκαμψης: Τα 750 δισ. ευρώ πρέπει να διανεμηθούν δίκαια και με ευελιξία
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν και να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν στο θέμα του πολυετούς προϋπολογισμού της Ένωσης και του Ταμείου Ανάκαμψης
Με βέτο στην απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ που προτείνει η Κομισιόν, απειλεί η Ουγγαρία.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban, δήλωσε σήμερα (10/7/2020) ότι δεν θα δεχτεί να συνοδεύεται το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ από προϋποθέσεις σχετικά με τον σεβασμό του κράτους δικαίου, και η Βουδαπέστη θα ασκήσει βέτο ως έσχατη λύση αν συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
O Orban έχει συγκεντρώσει πρωτοφανείς εξουσίες στα χέρια του και έχει συγκρουστεί πολλές φορές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που εκδηλώνει ανησυχίες για την απομάκρυνσή του από τις δημοκρατικές αξίες.
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν και να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν στο θέμα του πολυετούς προϋπολογισμού της Ένωσης και του Ταμείου Ανάκαμψης που θα βοηθήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες να σταθούν ξανά στα πόδια τους μετά την κρίση της πανδημίας.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι θα χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο μόνο ως λύση έσχατης ανάγκης, καθώς η απόφαση για τα ζητήματα που θα συζητηθούν πρέπει να είναι ομόφωνη.
Τα 750 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να διανεμηθούν «δίκαια και με ευελιξία», είπε, τονίζοντας πως «μόνο ένα πράγμα πρέπει να αποφύγουμε: να ανακατέψουμε την πολιτική.
Αυτός είναι ο σημαντικότερος όρος της Ουγγαρίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης