Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας προτείνει το WTTC

tags :
Να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας προτείνει το WTTC
Καθώς οι χώρες προχωρούν στο άνοιγμα των συνόρων τους, η χρήση μάσκας προσώπου συμβάλλει σε ασφαλέστερα ταξίδια, παρέχοντας ταυτόχρονα προσωπική προστασία στους χρήστες και στους γύρω τους
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) κάλεσε όλους τους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου για να δείξουν ότι «wear to care» (φορώ για να νοιαστώ) στη νέα κανονικότητα των ταξιδιών.
Καθώς οι χώρες προχωρούν στο άνοιγμα των συνόρων τους, η χρήση μάσκας προσώπου συμβάλλει σε ασφαλέστερα ταξίδια, παρέχοντας ταυτόχρονα προσωπική προστασία στους χρήστες και στους γύρω τους.
Οι συμβουλές από το WTTC υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προέρχονται από στοιχεία που δείχνουν ότι χώρες που αναρρώνουν γρηγορότερα και αποφεύγουν τις επαναλαμβανόμενες αυξήσεις κρουσμάτων COVID-19 είναι αυτές όπου η χρήση μάσκας προσώπου έχει ενθαρρυνθεί ευρέως.
Ακολουθώντας την ιατρική καθοδήγηση από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, το WTTC συμβουλεύει τη χρήση μάσκας σε όλες τις μορφές μεταφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και όταν επισκέπτεστε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
Το WTTC ζήτησε από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να επιβάλουν τη χρήση μάσκας προσώπου, καθώς και να ζητήσουν την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα για να υπενθυμίσουν στους πελάτες τις υποχρεώσεις τους για προστασία της υγείας τους και των συνανθρώπων τους.
Οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στην καμπάνια κοινωνικών μέσων WTTC που ξεκινά με το hashtag #wear2care.
Η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Η ασφάλεια και η υγιεινή των ταξιδιωτών και εκείνων που εργάζονται στον κλάδο είναι υψίστης σημασίας, γι’ αυτό προτείνουμε τώρα να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες.
«Η χρήση μάσκας δεν πρέπει να πολιτικοποιείται. Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής ζωής για να διασφαλιστεί ότι όλοι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με ασφάλεια έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο για τον COVID-19. Προτρέπουμε τον ιδιωτικό τομέα και τις παγκόσμιες κυβερνήσεις να ενθαρρύνουν τη χρήση τους, ώστε η χρήση μάσκας να γίνει το νέο φυσιολογικό».
Το WTTC ηγήθηκε μιας σειράς πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην ανοικοδόμηση της παγκόσμιας εμπιστοσύνης των καταναλωτών και ενθαρρύνουν την επιστροφή ασφαλών ταξιδιών.
Τα πρωτόκολλα Safe Travels αναπτύχθηκαν για τον παγκόσμιο τομέα ταξιδιών και τουρισμού και επικεντρώθηκαν σε μέτρα σχετικά με εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, αεροδρόμια, ταξιδιωτικούς πράκτορες, αξιοθέατα και βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις μεταξύ πολλών άλλων ταξιδιωτικών τομέων, ώστε να τους επιτρέπουν να ακολουθούν αυστηρά καθεστώτα υγιεινής όταν ανοίγουν εκ νέου τις επιχειρήσεις τους.
Οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο μπορούν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία WTTC, μοιράζοντας φωτογραφίες του εαυτού τους που ταξιδεύουν περήφανα με τις μάσκες τους και μοιράζοντας το hashtag #wear2care.

Πηγή:www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης