Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δένδιας - Γεωργιάδης για τον ένα χρόνο των καθηκόντων τους: Δυναμώνουμε την Ελλάδα - Οι επενδύσεις αποδίδουν

Δένδιας - Γεωργιάδης για τον ένα χρόνο των καθηκόντων τους: Δυναμώνουμε την Ελλάδα - Οι επενδύσεις αποδίδουν
Δυναμώνουμε την Ελλάδα τονίζει ο κ. Δένδιας - Δημιουργήθηκε νέο επενδυτικό ενδιαφέρον που θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς τους επόμενους μήνες, επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης
Σε απολογιστικό βίντεο με κεντρικό σύνθημα «Δυναμώνουμε την Ελλάδα», που ανάρτησε ο Νίκος Δένδιας στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός Εξωτερικών, αναφέρεται στον «διπλωματικό μαραθώνιο» ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει ως στόχο «την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδος».
Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο βίντεο, για περισσότερες από 250 διεθνείς συναντήσεις, για ανάπτυξη των υφιστάμενων διμερών και πολυμερών σχημάτων συνεργασίας και την οικοδόμηση νέων, για διεθνείς συμφωνίες που υπεγράφησαν και "θωρακίζουν" τη χώρα, για στρατηγικές συνεργασίας σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, για αναβάθμιση της παρουσίας στα Βαλκάνια, για επανένταξη της Ελλάδος στον στενό πυρήνα της Ευρώπης κ.ά.
"Ως υπουργός Εξωτερικών οφείλω να έχω ένα και μοναδικό κριτήριο: την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων κατά το βέλτιστο τρόπο", υπογραμμίζει ο Ν. Δένδιας, προτάσσοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντιστέκεται σθεναρά στην τουρκική προκλητικότητα.
Από πλευράς του ο υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε δική του απολογιστική αναφορά, τονίζει πως α
υξήθηκαν οι επενδύσεις και δημιουργήθηκε νέο επενδυτικό ενδιαφέρον που θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς τους επόμενους μήνες, με τις αποφάσεις που προώθησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον τελευταίο χρόνο και «τον επόμενο χρόνο θα κάνουμε ακόμα περισσότερα, με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη».
Η πλήρης δήλωσή του έχει ως εξής:
«Βασικός κανόνας της δημοκρατίας είναι η λογοδοσία.
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, θέλουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό πώς αξιοποιήσαμε την εμπιστοσύνη του αυτό τον πρώτο χρόνο που βρεθήκαμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Πιστεύω ότι εγώ, οι υφυπουργοί, οι Γενικοί Γραμματείς αλλά και όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Ξεμπλοκάραμε μεγάλες επενδύσεις που ήταν «κολλημένες» για πολλά χρόνια, θεσπίσαμε νόμους που διευκόλυναν την αγορά και ανέβασαν την Ελλάδα στον διεθνή πίνακα κατάταξης ανταγωνιστικότητας, αυξήσαμε τις επενδύσεις στη χώρα, δημιουργήσαμε νέο επενδυτικό ενδιαφέρον που θα το βρούμε μπροστά μας και θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς τους επόμενους μήνες, σώσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας διασώζοντας εταιρείες με τη δική μας παρέμβαση που ήταν έτοιμες να κλείσουν και γενικά, δεν αφήσαμε καμία μέρα να περάσει χωρίς να κάνουμε κάτι για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Τον επόμενο χρόνο θα κάνουμε ακόμα περισσότερα, με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης