Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Αγία Σοφία: Προκλητική και απαράδεκτη απόφαση - Να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα

ΣΥΡΙΖΑ για Αγία Σοφία: Προκλητική και απαράδεκτη απόφαση - Να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση έστω και τώρα να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα 
Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την Τουρκία ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πέραν της ιστορικής και συναισθηματικής αξίας για τους Έλληνες και το συμβολισμό της για τους απανταχού Χριστιανούς, είναι μνημείο που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, ενταγμένη από το 1985 στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
«Οποιαδήποτε απόφαση αλλοίωσης του χαρακτήρα της μέσω μετατροπής της σε τζαμί αποτελεί ευθεία πρόκληση, είναι απαράδεκτη και δεν ταιριάζει σε χώρα που σέβεται τις διεθνείς της υποχρεώσεις.
Θα υπονομεύσει το διαθρησκευτικό διάλογο χριστιανών και μουσουλμάνων και θα ενισχύσει τις απαράδεκτες θεωρίες περί σύγκρουσης πολιτισμών», αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος.
Τονίζει επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός είχε αναδείξει τις σχετικές ευθύνες της Τουρκίας για αυτό το οικουμενικής αξίας μνημείο, μεταξύ άλλων και κατά την επίσκεψη του Προέδρου Erdogan στην Αθήνα και πως ανάλογα πρέπει να πράξει και η κυβέρνηση της ΝΔ, κινητοποιώντας έστω και τώρα διεθνή κοινότητα και καλώντας την γείτονα να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της ως μέλος της UNESCO και ως χώρα που σέβεται την ιστορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης