Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Στο δρόμο του ευρώ Κροατία και Βουλγαρία – Στην τραπεζική ένωση από 1 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΤ: Στο δρόμο του ευρώ Κροατία και Βουλγαρία – Στην τραπεζική ένωση από 1 Οκτωβρίου 2020
Στο δρόμο το ευρώ Κροατία και Βουλγαρία, επαναλαμβάνει η ΕΚΤ
Κροατία και Βουλγαρία συνεχίζουν την πρόοδο στον δρόμο τους για την ένταξη στην Ευρωζώνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ, δεσμευόμενη να συνεργαστεί στενά με τις κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών.
Η Τράπεζα αποφάσισε σήμερα 10/7 τα δύο νομίσματα, το βουλγαρικό Λέβα και το κροατικό Κούνα να συμπεριληφθούν στον μηχανισμό ERM 2 (Exchange Rate Mechanism II), αλλά και ότι η ΕΚΤ θα εποπτεύει τις κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών από την 1η Οκτωβρίου 2020 -που σημαίνει ότι εντάσσονται στην τραπεζική ένωση.
«Η συμμετοχή στον ERM 2περιλαμβάνει τη διατήρηση σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας σε σχέση με το ευρώ για τουλάχιστον δύο χρόνια και είναι ένα από τα οικονομικά κριτήρια για την ένταξη στην Ευρωζώνη.
Η ιδέα πίσω από αυτό και άλλα κριτήρια είναι να δημιουργηθούν παρόμοιες συνθήκες με αυτές της Ευρωζώνης.
Αυτό βοηθά τη χώρα να προετοιμάσει την οικονομία της για την υιοθέτηση του ευρώ, επιτρέποντας παράλληλα κάποια ευελιξία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο υψηλόβαθμός αξιωματούχος της ΕΚΤ, Andrea Enria, δήλωσε σχετικά πως η κίνηση «αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την τραπεζική ένωση, καθώς επεκτείνει το εύρος της πέρα από την Ευρωζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης