Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hurriyet: Οι αγιογραφίες της Αγίας Σοφίας θα καλυφθούν με ειδική τεχνολογία

Hurriyet: Οι αγιογραφίες της Αγίας Σοφίας θα καλυφθούν με ειδική τεχνολογία
Η Yeni Safak κάνει λόγο για «ανάσταση» της Αγίας Σοφίας και η Turkiye αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της «Έληξε το βάσανο του τζαμιού της Αγίας Σοφίας»
Οι πολύτιμες αγιογραφίες της Αγίας Σοφίας θα καλυφθούν με ειδική τεχνολογία και φωτισμό, αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μετά την απόφαση του τούρκου προέδρου να μετατραπεί ο ναός της Αγίας Σοφίας, ένα ιστορικό σύμβολο της χριστιανοσύνης σε τζαμί.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα θα τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται για να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μην φαίνονται οι αγιογραφίες.
Αυτό σημαίνει ότι και οι επισκέπτες θα πρέπει για να μπούνε στο ναό να βγάζουν τα παπούτσια τους και να πλυθούν πριν όπως σε κάθε μουσουλμανικό τέμενος.
agia_sofia
Image
Εριστικός ο Τουρκικός Τύπος: Έσπασαν οι αλυσίδες των 86 ετών

Το θέμα της Αγίας Σοφίας πρωταγωνιστεί στον διεθνή και τον τουρκικό Τύπο. Η Yeni Safak κάνει λόγο για «ανάσταση» της Αγίας Σοφίας και η Turkiye να αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της«Έληξε το βάσανο του τζαμιού της Αγίας Σοφίας. Έσπασαν οι αλυσίδες των 86 ετών».  Η εφημερίδα Sabah κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο «Έληξε η νοσταλγία για την Αγία Σοφία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης