Τελευταία Νέα
Οικονομία

Cahill (VISA): Πρωταθλητές Ευρώπης οι Έλληνες στη χρήση καρτών μετά την Covid-19

Cahill (VISA): Πρωταθλητές Ευρώπης οι Έλληνες στη χρήση καρτών μετά την Covid-19
Η Ελλάδα σημείωσε μαζί με την Κορατία, τη Ιρλανδία και την Ολλανδία τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στη χρήση καρτών visa, μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού
Η Ελλάδα σημείωσε μαζί με την Κορατία, τη Ιρλανδία και την Ολλανδία τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στη χρήση καρτών visa η οποία σε εντήσια βάση ξεπέρασε το 25%, τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα, ο CEO της Visa για την Ευρώπη, Anthony Cahill.
Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Cahill, αυξήθηκε πάνω από 10% μέσα σε μόλις 2 μήνες, Φεβρουάριος - Απρίλιος 2020, η μέση αξία ανά ανέπαφη συναλλαγή.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Cahill:
Μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού, δύο ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της καταναλωτικής συμπεριφοράς:
Πρώτον, η μείωση των δαπανών και,
Δεύτερον, η ενίσχυση της χρήσης των καρτών στις καθημερινές συναλλαγές, με σημαντική αύξηση του ποσοσστού των ανέπαφων πληρωμών.
Με την αύξηση του ορίου στις ανέπαφες συναλλαγές δόθηκε η δυνατότητα στους καταναλωτές να πληρώνουν για τα καθημερινά τους ψώνια ταχύτερα και χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον POS.
Όπως έχουν δείξει έρευνες, οι καταναλωτές είναι δύο ή τρεις φορές επρισσσότερο πιθανό να εισέλθουν σε ένα εμπορικό κατάστημα και να ψωνίσουν όταν δουν στη βιτρίνα το σήμα της VISA.
Ειδιότερα για την Ελλάδα, τόνισε ότι σημαντική ενίσχυση των τουριστικών εσόδων μπορεί να επιτύχει με τη διεύρυνση του δικτύου καρτών.
Όπως επισήμανε οι μικρές επιχειρήσεις θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη των κοινοτήτων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, κι αυτό διότι παράγουν πέριοσσότερο από μισό του ΑΕΠ και απασχολούν τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού της ηπείρου.
Αναφερόμενος τέλος, στα νέα μέσα πληρωμών, όπως τα κινητά τηλέφωνα, υηποστήριξε ότι παρά την αναμενόμενη αύξηση της χρήσης τους, το πλαστικό θα παραμείνει για πολλά χρόνια στη ζωή μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης