Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς η μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της Ασίας αντιμετώπισε τον κορωνοϊό

tags :
Πώς η μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της Ασίας αντιμετώπισε τον κορωνοϊό
Tο lockdown που επέβαλε η ινδική κυβέρνηση ήταν πολύ πιο αυστηρό από αυτό που βίωσαν οι περισσότεροι Αμερικανοί
Καθώς ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδία ξεπερνάει τις 800 χιλιάδες, κατέχοντας την τρίτη θέση στην κατάταξη των περισσότερων παγκόσμιων κρουσμάτων ο ηγέτης της χώρας, ο πρωθυπουργός Narendra Modi δυσκολεύτηκε να βρει μια λύση, ειδικά μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε στην οικονομία.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, τοπικοί αξιωματούχοι στη Βομβάη και το Νέο Δελχί, τις δύο περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στην Ινδία, ξεκίνησαν μια προσπάθεια να ελέγξουν τον COVID-19 με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δοκιμών – tests με στόχο όλους τους κατοίκους .
Τώρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ΠΟΥ έχει επαινέσει μια προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας στην παραγκούπολη Dharavi (Νταράβι) της Βομβάης, η οποία λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη παραγκούπολη σε όλη την Ασία, και επίσης μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες.
Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΠΟΥ στη Γενεύη ότι η κατάσταση στο Dharavi είναι ένα παράδειγμα του πώς ακόμη και μερικές από τις πιο μεγάλες επιδημίες μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο με μια προληπτική στρατηγική.
Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, η στρατηγική που χρησιμοποίησαν για να ξεκινήσουν επιτυχώς την καταστολή της επιδημίας βασίστηκε στην προληπτική δοκιμή πρώτα απ 'όλα.
Η γειτονιά, που κάποτε θεωρήθηκε παγκόσμιο hotspot COVID-19, κατάφερε να περιορίσει την καμπύλη κρουσμάτων.
Ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους των νοσοκομείων που συμμετείχαν στην προσπάθεια είπε ότι ο άξονας της στρατηγικής ήταν ο εξής, οι ιατροί επισκέπτονται το Dharavi και δοκιμάζουν προληπτικά άτομα - ειδικά τα πιο ευάλωτα άτομα - αντί να περιμένουν τους ασθενείς να έρθουν να εξεταστούν στο νοσοκομείο.
Ο προληπτικός έλεγχος βοήθησε στην έγκαιρη ανίχνευση, την έγκαιρη θεραπεία και ανάκαμψη, είπε.
Όταν εντοπίστηκαν θετικά περιστατικά, οι αξιωματούχοι καθοδήγησαν επιμελώς τον άνθρωπο στη φροντίδα (εάν το χρειαζόταν) ή σε καραντίνα, και στη συνέχεια επικεντρώθηκαν στην ανίχνευση των κρουσμάτων στο σημείο της μόλυνσης.
Σε όλο το Dharavi, σύμφωνα με πληροφορίες, 14.000 άτομα δοκιμάστηκαν και 13.000, τέθηκαν σε καραντίνα με ιατρικό εξοπλισμό και κοινόχρηστη κουζίνα.
Σύντομα, οι ιατροί σημείωσαν πρόοδο στα δεδομένα.
Έχουν καταγραφεί έως και 2.359 κρούσματα COVID-19 στο Dharavi, εκ των οποίων 1.952 ασθενείς έχουν αναρρώσει από τη θανατηφόρα λοίμωξη, ενώ επί του παρόντος υπάρχουν μόνο 166 ενεργά κρούσματα.
Τουλάχιστον το 80% του πληθυσμού του Dharavi εξαρτάται από 450 κοινόχρητσες τουαλέτες και η διοίκηση έπρεπε να τις απολυμάνει αρκετές φορές την ημέρα
Η προσέγγισή μας για την αντιμετώπιση του ιού επικεντρώθηκε στο τετράπτυχο ανίχνευση, παρακολούθηση, δοκιμή και θεραπεία.
Η κοινωνική απόσταση ήταν σχεδόν αδύνατη στο Dharavi, όπου οικογένειες με οκτώ έως 10 άτομα ζουν σε καλύβες 30 τετραγωνικών μέτρων.
Οι γιατροί στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων έλεγξαν 47.500 σπίτια, ενώ 14.970 άτομα υποβλήθηκαν σε έλεγχο σε κινητά φορτηγά, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Εκτός από αυτό, δόθηκε ιδιαίτερη φροντίδα για τους ηλικιωμένους κατοίκους και 8.246 ηλικιωμένοι πολίτες επίσης ελέγχθηκαν.
Οι ιατροί διαδραμάτισαν καίριο ρόλο για την δημιουργία καταυλισμών πυρετού και τον προληπτικό έλεγχο στις ζώνες υψηλού κινδύνου.
Κινητοποιήσαμε όλους τους ιδιωτικούς γιατρούς.
Όπως και οι ΗΠΑ, έτσι και η Ινδία σημείωσε αύξηση των κρουσμάτων μετά την καραντίνα.
Ωστόσο το lockdown που επέβαλε η ινδική κυβέρνηση ήταν πολύ πιο αυστηρό από αυτό που βίωσαν οι περισσότεροι Αμερικανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης